Dabović: Nedopustivo je da radovi kasne, sezona je na pragu

"Pozivam investitore i izvođače da sa najvećom ozbiljnošću shvate ovaj protest i da već sjutra izađu sa dinamičkim planom izvođenja radova. Ukoliko ne budemo imali odgovore, jasnije ćemo iskazati naše nezadovoljstvo“, poručio je Dabović sa protesta kome je prisustvovalo nekoliko desetina građana

6147 pregleda3 komentar(a)
Foto: Samir Adrović

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović kazao je da je nedopustvo da u Starom gradu uoči sezone, uveliko kasne radovi na postavljanju kaldrme.

On je na današnjem protestu mještana ispred Muzeja u Starom gradu, kazao da će Opština učiniti sve da radovi budu privedeni kraju.

"Pozivam investitore i izvođače da sa najvećom ozbiljnošću shvate ovaj protest i da već sjutra izađu sa dinamičkim planom izvođenja radova. Ukoliko ne budemo imali odgovore, jasnije ćemo iskazati naše nezadovoljstvo“, poručio je Dabović sa protesta kome je prisustvovalo nekoliko desetina građana.

Ugovorom o javnoj nabavci, resorno ministarstvo zaključilo je ugovor sa „Montal DSD“ Podgorica i „Ramel“ DOO iz Nikšića 19.12.2017.

Radovi su prvobitno trebalo da počnu u decembru prošle i da budu završeni u martu ove godine.

Međutim, oni su kasnili i počeli tek u januaru ove godine sa rokom završetka od četiri mjeseca.

Mještanin Ismet Karamanaga, kazao je da i danas, kada su probijeni svi rokovi, radovi kao da nijesu ni počeli.

On je ukazao na neodgovoran i nesavjestan odnos izvođača radova prema Spomeniku I kategorije, starom dva i po milenijuma.

foto: Samir Adrović

„Sezona dolazi a oni kao da nijesu ni počeli. U to se lako možete uvjeriti“, kazao je Karamanaga pokazujući prema razrovanim ulicama. On je u ime mještana, ugostitelja i hotelijera zatražio da se hitno preko svih raskopanih ulica postavi tanak sloj betona.

„Kako bismo koliko- toliko turistima obezbijedili da bezbjedno prolaze Starim gradom“, kazao je on. Ukoliko to ne bude urađeno, poručio je, obratiće se i nadležnim sudskim instancama.

Osim Dabovića, protestu su prisustvovali i podpredsjednici Opštine Hatidža Đoni i Astrit Hodža, predsjednik SO Ulcinj Hadži Sulejmani, poslanik Genci Nimanbegu, doskorašnji sekretar za komunalne djelatnosti Mustafa Gorana...

Iz podgoričke firme Montal, koja je glavni izvođač radova, Vijestima je ranije rečno da je kašnjenje realizacije projekta postavljanja kaldrme u Starom gradu, posljedica objektivnih okolnosti i da su nakon uvida u stvarno stanje na terenu, utvrdili da je rok od četiri mjeseca nerealan.