Čotar: Nijesam mijenjao ime da bih nešto izbjegao

Nijesam član nijednog kriminalnog klana ili udruženja, ni "škaljarskog" ni "kavačkog", niti bilo kojeg drugog, ni kod nas, ni u svijetu, navodi Čotar

392 pregleda2 komentar(a)
akcija Boka, Foto: Uprava policije
27.11.2017. 08:10h

Kotoranin Milutin Čotar (52) reagovao je na tekst “Uhapšeni u akciji “Boka” mijenjao ime”, objavljenog u “Vijestima” 23.11.2017.

"Prilikom pretresa mog stana pronađeno je oružje, koje je bilo u pasivnom položaju. Osumnjičen sam za posjedovanje vatrenog oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 st 3, u vezi sa stavom 1 i stavom 2 Krivičnog zakonika Crne Gore. S obzirom na to da sam sada okrivljen za pomenuto krivično djelo, nemam pravo da utičem na isto, niti da komentarišem tok istrage.

Smatram da je izvještavanje vašeg medija, kao i članci u nekim drugim medijima, bitno uticalo na tok dosadašnje istrage koja se vodi protiv mene, kao što će uticati na isto sve do okončanja postupka. Smatram da izvještavanje o pomenutom slučaju maliciozno, bespredmetno, lažno i neosnovano.

Odgovorno tvrdim da promjena moga imena i prezimena urađena na zakonit način, da sam majčino prezime i ime mog pokojnog brata prihvatio iz pijeteta, a ne da bih nešto izbjegao, jer nemam šta da izbjegnem. Prema meni se nigdje u svijetu ne vodi nikakav krivični, niti prekršajni postupak. Moj jedinstveni matični broj je od rođenja isti, zvao se ja Milutin, Nebojša ili nekako treće.

Odgovorno tvrdim da nijesam član nijednog kriminalnog klana ili udruženja, ni "škaljarskog" ni "kavačkog", niti bilo kojeg drugog, ni kod nas, ni u svijetu.

Želio bih da znam kojom namjerom sam tako stigmatizovan, kojom namjerom i kojim povodom se crta meta meni i mojoj porodici.

Odgovorno tvrdim da nisam u kontaktu, niti sam "blizak" ni sa jednom osobom iz kriminalnog miljea ni kod nas, ni u svijetu.

Nisam nikakvom radnjom uticao na događaje, razvoj ili eskalaciju sukoba koji zadnjih godina ili decenija potresaju našu državu.

Tražim od državnih organa da me zaštite od hajke koja se vodi posljednjih dana protiv mene, da zaštite integritet i dignitet mene i moje porodice, koji je po Ustavu Crne Gore zagarantovan svakom njenom građaninu”, rekao je Čotar.