Ruskinja spasila vučicu, dresirala je i sad žive zajedno (VIDEO)

Kira je danas naviknuta na život u gradu, ne reaguje na agresivnost drugih pasa, a odlično se slaže i sa djecom

6117 pregleda4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kira je vučica koju je majka napustila kada je imala tri dana. Jasno, nije mogla da preživi u divljini zbog činjenice da nije naučena da lovi, pa je njena sudbina bila vrlo neizvjesna.

Zahvaljujući Ruskinji Alidi, Kira je danas srećan ljubimac koji uživa u životu.

“Kirina majka je živjela sa porodicom, ali oni nijesu mogli da je paze, pa su je predali u azil. Nakon toga, nije vjerovala ljudima, a Kiru i njenu braću i sestre je napustila nakon tri dana, pa su brigu o njima preuzeli članovi azila”.

“Kada je napunila 28 dana, uzela sam je iz azila. Ona je vrlo pametan, ali i tvrdoglav vuk, pa proces dresiranja nije bio lak. Socijalizovala sam je tako što smo šetali različitim rutama, gdje je bilo mnogo pasa, mačaka i djece. Tako je imala priliku da osjeti mirise, zvuke. Vukovi imaju strah od svega novog, pa je proces bio zaista težak”, priča za “BoredPanda” Alida.

U svojoj misiji ova Ruskinja je uspjela, pa je Kira danas naviknuta na život u gradu, ne reaguje na agresivnost drugih pasa, a odlično se slaže i sa djecom.

“Sa djecom je vrlo oprezna. Ako osjeti da se dijete plaši, neće mu prići. Ljudi su najčešće znatiželjni, pitaju za fotografiju, kako izgleda život sa vukom, posebno kada živite sa djetetom”, ističe ALida, majka sedmogodišnjeg Bogdana, koja redovno na društvenim mrežama objavljuje fotografije i video klipove iz života sa svojom sada jednogodišnjom ljubimicom.

CUKO.ME