Radovi Aleksandre Kokotović u Tivtu

Izložba pod nazivom “The Illusion Of Reality” biće otvorena sjutra

2399 pregleda1 komentar(a)
Foto: Muzej i galerije Tivat

Izložba slika autorke Aleksandre Kokotović, pod nazivom “The Illusion Of Reality”, biće postavljena od sjutra u prostoru Muzeja i galerije Tivat.

Ceremonija svečanog otvaranja biće zamijenjena ceremonijom svečanog zatvaranja izložbe, koja će se održati 25. juna, kada će prisutni imati priliku da upoznaju autorku i čuju nešto o njenom radu.

Aleksandra Kokotović je vizuelna umjetnica koja svoj rad izražava kroz slikarstvo, vajarstvo, crtež i grafiku. Rođena je u Sarajevu, a živjela je u Bejrutu, Londonu, Beogradu i USA, čiji je državljanin. Diplomirala je na Accademia del Lusso. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Srbije (ULUS), Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBIH) i Umjetničkog udruženja Diversus Visum (DivArt). Prvu internacionalnu nagradu za slikarstvo dobila je sa deset godina. U martu 2020 godine, izabrana je ispred Bosne i Hercegovine, kao predstavnica na velikoj međunarodnoj izložbi “ART CONNECTS WOMEN - Each for Equal” u Dubaiju, na kojoj je učestvovala zajedno sa 100 umjetnica iz 100 različitih zemalja svijeta. Priredila je 26 samostalnih izložbi u renomiranim institucijama, muzejima, galerijama, od kojih i samostalne izložbe na Floridi, na Havajima, u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji, kao i 50 grupnih žiriranih izložbi u Srbiji, Litvaniji, BiH, Poljskoj, Bugarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Albaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

S.L.

Aleksandra Kokotović je vizuelna umjetnica koja svoj rad izražava kroz slikarstvo, vajarstvo, crtež i grafiku