Pogledajte kako je bilo na Danu olimpizma u Nikšiću: "Sport je zdravlje"

„Svjedoci smo da je pandemija korona virusa uticala na sport, ostali smo uskraćeni za mnoga takmičenja , ali naša borba se nastavlja sa nadom da nailazi period kada će se takmičanja i treninzi održavati u kontinuitetu"

4171 pregleda2 komentar(a)
Ana Petrović Njegoš, Foto: Svetlana Mandić

Najmlađi, ali i oni stariji Nikšićani sportskim aktivnostima su u gradskom parku obilježili 23. jun, Dan olimpizma.

Događaj je organizovao Biciklistički klub (BK) “Perun” pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Ana Petrović Njegoš, iz “Perun”-a, podsjetila je da je Olimpijski dan ustanovljen 1948. godine u znak sjećanja na 23. jun 1894. kada je, na prijedlog francuskog barona Pjera de Kubertena, u Parizu formiran Međunarodni olimpijski komitet.

„Svjedoci smo da je pandemija korona virusa uticala na sport, ostali smo uskraćeni za mnoga takmičenja , ali naša borba se nastavlja sa nadom da nailazi period kada će se takmičanja i treninzi održavati u kontinuitetu. Mi sportski poslenici težimo promovisati sportske vrijednosti i uvijek pronalazimo način da mladima sport predstavimo kao jednu od važnih dimenzija koja ispunjava ljude i ima veliki uticaj pri promovisanju zdravog načina života“, kazala je Petrović Njegoš i dodala da je Olimpijski dan odlična prilika da se pokaže da je sport univerzalan jezik među ljudima.

FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić

„Nikšić je grad sporta iznjedrio je mnogo sportista koji su već nastupali na Olimijskim igrama .Nadam se da su među vama i oni koji će u budućnosti afirmisati ne samo naš grad, nego i Crnu Goru. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje“, poručila je učesnicima manifestacije.

Učesnike su pozdravili i osvajači srebrne medalje u kategoriji seniori sa Evropskog prvenstva održanog u Poreču, karatisti Nikola Malović i Predrag Smolović.

„Divno je vidjeti da se svi bavite sportom i vidjeti vas u ovolikom broju. Peđa i ja smo iz malog Nikšića osvojili tu evropsku medalju i to vam je znak da svi možete da uzmete medalju koju god želite, da postavite cilj u sportu kojim se bavite, da znate zašto se bavite sportom i da želite da ostvarite taj cilj viđe nego šro dišete. Imate potencijala, uslova, trenirajte i bavite se sportom, a sport je zdravlje“, poručio je Malović.

Ordinacija „Balans“ se potrudila da učesnicima omogući da provjere šećer u krvi i krvni pritisak, ali i da podijele korisne savjete o zdravoj ishrani.

Svima koji su uzeli učešća u obilježavanju Olimpijskog dana uručene su zahvalnice– JPU „Dragan Kovačević“ vrtiću “Kosovka djevojka”, fudbalskom klubu “Sutjeska”, džudo klubu “Akademik“, karate „Onogošt“, košarkaškim, “Sutjeska” i “Anagastum”, odbojkaškom “Sutjeska”, rukometnim, “Levalea 2010” i “Trebjesa”, atletskom „Nikšić“, streljačkom „Čelik“, bokserskom i plivačkom „Nikšić“, PSD “Javorku”, City fitnesu, DSR Veterani ,SKI klubu „Pahuljice“, NVO „Snaga mladih “Omladinskom klubu Nikšić, ordinaciji „Balans“ i „Farmasi“.