Ukrajina "zahvalila" Švedskoj golom za pobjedu u posljednjem napadu

Ukrajinci su do druge faze Eura došli na mala vrata, sa samo tri boda iz grupe, i to zahvaljujući upravo Šveđanima, koji su u posljednjem kolu pobijedili Poljsku

9370 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Spektakularan završetak prve nokaut faze na Evropskom prvenstvu - Ukrajina je posljednji četvrtfinalista, nakon pobjede u sudijskom dodatku drugog produžetka protiv Švedske 2:1.

Izgledalo je da će penali odlučivati rivala Engleske, kada je as Mančester sitija Oleksandar Zinčenko sjajno ubacio sa lijeve strane, a rezervista Artjom Dovbjuk, 24-godišnji napadač Dnjepra, efektno glavom pogodio za prvi plasman ukrajinske selekcije među osam najboljih na Starom kontinentu.

Bio je to sjajan završetak još jednog uzbudljivog euro-meča, u kome je viđeno sve - i golovi, i šanse, tenzije, crveni karton...

Ukrajina je u 27. minutu povela golom Zinčenka, koji je lider Ševčenkovog tima, da bi u finišu poluvremena Emil Forsberg izjednačio.

foto: Sofascore

Forsberg nije imao sreće u drugom poluvremenu - pogodio je prvo stativu, pa prečku, dok je, sa druge strane, okvir švedskog gola uzdrmao Sidorčuk.

Ukrajinci su psihološku prednost u produžecima dobili kada je Danijelson u 98. minutu isključen zbog grubog faula nad Besedinom.

Mogli su da rizikuju više, dobili su posjed i u posljednji čas, iz posljednjeg napada, dobili sve što su sanjali...

Ukrajinci su do druge faze Eura došli na mala vrata, sa samo tri boda iz grupe, i to zahvaljujući upravo Šveđanima, koji su u posljednjem kolu pobijedili Poljsku.