Luka Radović objavio novi singl: Čeka reakciju publike

Luka Radović objavio novi singl “Donesi boje proljeća”, koji je potpuno drugačiji od prethodnih singlova

382 pregleda3 komentar(a)
Luka Radović, Foto: Miodrag Marković
21.08.2018. 18:03h

Crnogorski pjevač Luka Radović objavio je juče novi singl. U pitanju je numera “Donesi boje proljeća” za koju je sam radio muziku, tekst i aranžman, dok je za produkciju bio zadužen Miha Radonjić u čijem je studiju numera i snimljena.

Kako kaže u razgovoru za Vijesti, plan mu je bio da ovaj singl pusti mnogo ranije.

“Pjesma je završena u februaru, međutim zbog privatnih obaveza koje sam imao, malo je realizacija kompletne ideje promijenjena. Najednom je uslijedio veliki broj poziva za svirke, pa od prenatrpanog rasporeda nijesam imao nekoliko dana kako bih se posvetio na pravi način prezentaciji pjesme. Čekao sam da se i vizuelizacija koja će pratiti numeru na Youtube kanalu završi i eto, napokon je pjesma u etru, a sad se čeka reakcija publike”, kazao je Radović.

Kada je pisao melodiju, postavio je kao chill out instrumental, no nije dugo ostala u tom obliku.

“Kada sam došao do refrena shvatio sam da bi bila mnogo bolja kao pjesma, pa sam krenuo da pišem tekst. Nakon što sam kompletirao stihove, morao sam i melodiju da razradim, otišao kod Mihe i sve snimio. On je imao ideju za neke gitare koje su se odlično uklopile, tako da sam veoma zadovoljan postignutim zvukom”, prisjetio se Radović.

Za razliku od prethodnih njegovih pjesama koje su u pop-rok fazonu, ova numera donosi moderan zvuk.

“Ljubitelj sam synthpop i rok zvuka koji je bio moderan 70-tih i 80-tih godina, a takođe među omiljenima su mi grupe ‘Videosex’ i ‘Kim’, pa je ova numera nešto slično njihovom stilu. Doduše, pjesme koje su snimali pomenuti izvođači bile su brže, ali sam dokazao da i sporiji ritam može imati taj elektro prizvuk i da zvuči dobro. Ono postizanje zvuka pomogli su mi drugari iz Double Deedle Projecta sa kojima i nastupam dosta”, otkriva Radović.

Iako je pjesma završena u februaru, Radović je tek jednom izveo na svirkama.

“Trudim se da moje svirke budu energične i da razmrdaju publiku, pa mi se nikako nije uklapala. I taj put kad sam je izveo na jednom nastupu, bila je u akustičnoj varijanti. Inače, slabo na nastupima izvodim autorske pjesme, i kad se odlučim za tako nešto obično bude numera ‘Blefiram’, prepjev kompozicije Tanje Jabučanin baš zato što je brza. Ali to ne znači da sa bendom nećemo napraviti neki novi aranžman pjesme ‘Donesi boje proljeća’, pa će nam se uklopiti u repertoar”, obećava on.