Penzionerima krediti do 20.000 eura

Povoljnost novog proizvoda je što banka plaća polisu za iznose iznad 10.000 čiji je rok otplate nakon 67. godine korisnika

178 pregleda0 komentar(a)
Erste banka, Foto: Savo Prelević
18.11.2017. 18:17h

Erste banka je penzionerima ponudila nove kredite u iznosu do 20 hiljada eura sa plaćenom polisom osiguranja tokom cijelog perioda otplate kredita i nižim kamatnim stopama na period od 10 godina. Kamatna stopa za kredit od 15 do 20 hiljada eura je 7,99 odsto, a iznad 15 hiljada 8,49 odsto. Polisa osiguranja koju plaća banka obavezna je za kredite iznad 10 hiljada čiji je rok otplate nakon 67. godine korisnika, kao i za sve kredite iznad šest hiljada sa konačnom otplatom od 70. do 75. godine. Kredit se odobrava penzionerima koji primaju penziju na računu u Erste banci ili preusmjeravaju primanja na račun u Erste banci. Nakanda za obradu kredita je od jedan do 1,5 odsto, a kredit se može koristiti za tekuću potrošnju ili za refinasiranje kredita u nekoj drugoj banci.

Erste banka je juče novi proizvod predstavila na konferenciji za novinare.

Direktor sektora za poslovanje sa stanovništvom Relja Đurović je kazao da kreditima za penzionere u novom modelu omogućavaju da uz povoljne uslove, veće iznose i duže rokove, ojačaju trenutne finansijske mogućnosti ili refinansiraju postojeće obaveze uz niže mjesečne rate.

“Uz to, oni čuvaju sudužnike ili članove porodice nasljednike od eventualne obaveze da njihov kredit vraćaju u slučaju nepredviđenog kritičnog događaja“, rekao je Đurović.

Zamjenik direktora sektora za poslovanje sa stanovništvom Danijela Vukoslavović je kazala da u ponudi imaju uslugu ugovaranja osiguravajućih proizvoda kroz mrežu filijala banke (bankoosiguranje), kao i da kombinacija proizvoda osiguranja sa kreditnim proizvodima smanjuje rizik finansiranja, što povoljno utiče na cijenu kredita.