Budva želi "brejk" u Splitu, Primorac čeka Mladost

Četiri tima poslije pet kola imaju po tri boda u donjem dijelu tabele. Isti skor kao Budva i Primorac imaju Primorje i Jadran iz Splita

0 komentar(a)
Damir Crepulja, Foto: Savo Prelević
18.11.2017. 09:51h

Budva i Primorac su u prvih pet kola upisali po pobjedu i nakon svega viđenog do sada dva crnogorska tima boriće se za opstanak ove sezone u regionalnoj A1 ligi.

Budvani su u prošlom kolu savladali Partizan na svom bazenu rezultatom 10:5, a sada ih čeka duel sa Mornarom u Splitu, protivnikom s kojim ekipa Vida Lompara definitivno može da se nosi.

Bodovi na gostovanjima mogu da budu zlata vrijedni u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, znaju to u sastavu iz crnogorske metropole turizma.

"Pobjeda protiv Partizana, ali i način na koji smo došli do nje, dala nam je dodatni motiv pred gostovanje u Splitu. Mornar je dobar tim, kod kuće zna da bude veoma nezgodan, ali naše ambicije su velike - idemo na ovo gostovanje da uradimo sve da upišemo trijumf", rekao je bek Budve Danilo Adžić.

Četiri tima poslije pet kola imaju po tri boda u donjem dijelu tabele. Isti skor kao Budva i Primorac imaju Primorje i Jadran iz Splita.

"Pobjeda bi nam donijela mnogo. Želimo da pobjegnemo iz zone ispadanja", dodao je Adžić.

Primorac, s druge strane, čeka Mladost nakon što je izgubio u prvom bokeljskom derbiju u sezoni od Jadran Carina sa 11:4.

"Mladosti pripada uloga favorita, ali mislim da nam je forma u usponu. Protiv Jadrana smo izgubili zasluženo, ali mislim da rezultat nije realan. Propustili smo svoje šanse, a sada nas čeka novi izazov. Mladost je dobar tim, ima odličnog centra Kozmina Radua i ključ je da njega zaustavimo. Ako uspijemo da se odbranimo kako smo zamislili i pogodimo šuteve koje nismo protiv Jadrana, šanse su nam velike", istakao je Damir Crepulja, jedan od najiskusnijih u sastavu Kotorana.

Duel Mornara i Budve počinje u 18, a Primorac - Jadran u 19 časova. Večeras se još sastaju Jug - POŠK (19) i Jadran Split - Primorje (19.30), dok su vaterpolisti Jadran Carina sinoć remizirali sa Partizanom (7:7).

Kataro u 6. kolu A2 lige gostuje Solarisu u Šibeniku (19 časova).