Nastavlja se CFL - šta sve može da donese 15. kolo?

Giljen se približava rekordu, „varvari” slave rođendan, Mladost predstavlja trećeg trenera, Rudar traži prvu pobjedu na strani

0 komentar(a)
Kom - Mladost, Foto: Filip Roganović
17.11.2017. 14:46h

Nakon dvonedjeljne pauze zbog obaveza reprezentacija - iako je naša nacionalna selekcija takođe imala pauzu - sjutra se nastavlja Crnogorska fudbalska liga.

Svi mečevi 15. kola igraju se u subotu - mečevi Sutjeska - Grbalj, Iskra - Mladost, Zeta - Petrovac i Kom - Rudar počinju u 13, a duel Budućnost - Dečić u 17 sati.

Jedan meč je i televizisjki, okršaj Iskre i Mladosti prenosiće Arenasport.

Šta će sve donijeti, i šta sve može da donese, predstojeća runda CFL-a?

- Vodeća Sutjeska želi da nastavi seriju protiv Grblja i sedmom uzastopnom pobjedom barem zadrži velikih 11 bodova prednosti u odnosu na Budućnost.

- Ako golman Nikšićana Vladan Giljen ponovo ne primi gol, a njegova mreža miruje već 733 minuta, doći će na drugo mjesto vječite liste najdužih golmanskih serija po nesavladivosti u samostalnoj Crnoj Gori. Rekord i dalje drži Mileta Radulović, koji braneći mrežu Grblja prije pet godina nije primio gol 845 minuta.

- Budućnost će pod Goricom pokušati da se vrati pobjedama, u meču u kojem će najvjerniji simpatizeri podgoričkog kluba, „varvari”, proslaviti 30. rođendan.

- Mladost protiv Iskre u Danilovgradu predstaviće trećeg trenera ove sezone - nakon Dejana Vukićevića, koji je smijenjen, pa Branka Smiljanića, koji se povukao iz zdravstvenih razloga, na klupi Podgoričana debitovaće Vesko Stešević.

- I Iskra je ostala bez trenera, otišao je Jovan Stanković, ali još nije našla novog - tandem pomoćnika Milivoje Novović - Srđan Nikić bio je uspješan protiv Zete, da li će i protiv Mladosti?

- Rudar gostuje Petrovcu, što je možda prilika za Pljevljake da ostvare prvu pobjedu u gostima ove sezone, i to na 8. meču na strani. Osim Rudara, pobjedu u gostima još nemaju i Kom Eurozox i Dečić.

- Posljednjeplasirani Dečić pokušaće pod Goricom da napravi podvig i ostvari prvu pobjedu još od 26. avgusta. Tuzani su tada pobijedili Petrovac, što im je jedini trijumf u dosadašnjem toku sezone. Tuzani su, ujedno, rekorderi po broju remija - ostvarili su ih čak osam.

- Prvi put ove sezone Zeta je vezala dva poraza, što će imati priliku da promijeni na Trešnjici protiv Petrovca.