Na dijelu Doma revolucije u Nikšiću niče mesarska radnja i prodavnica sportske opreme

Saglasnost za gradnju objekta dao je glavni gradski arhitekta u prethodnom sazivu lokalne vlasti- Nebojša Adžić.

20679 pregleda9 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Dio prostora Doma revolucije koji gravitira Ulici Nika Miljanića privodi se kraju.

Zakupac 1 900 m2- ,vlasnik mesne industrije , kaže da će građevinske radove završiti do kraja mjeseca, a da će grad benefite osjetiti do kraja godine.

"Imaćemo jedan moderan, kvalitetan objekat i nadamo se da će u njemu biti zaposleno minimum stotinjak radnika". kazao je Đorđije Goranović, zakupac prostora u Domu revolucije

Izvjesno je da se otvara velika mesarsko-trgovinska radnja i prodavnica sportske opreme, dok će na spratu takođe biti različiti uslužni sadržaji i poslovni prostori. Goranović je zakupac na 30 godina!

"Objekat koji će generisati dobre prihode opštini. Za 30 godina preko 2 miliona eura", kazao je Goranović.

I dok se zakupac prostora žali kako je morao mnogo toga da ruši i nanovo gradi, pa su i ulaganja povećana, nikšićki arhitekta Srđan Tadić ocjenjuje da nastavak komercijalizacije zdanja koje je 40 godina čekalo da mu se neko okrene nije najbolje rješenje.

"Da osim trgovine i komercijalnih sadržaja koji su neminovnost savremenosti, imamo i sadržaj-sjećanje na ovo što je dom bio. Jer imamo taj hol koji može biti višenamjenski u smislu scenskih događaja koji su besplatni", kazao je Tadić.

U Domu revolucije prethodno su otvoreni teretana, supermarket i butik sportske opreme, a Tadiću smeta što niko od investitora nije sačuvao čak ni prepoznatljivo plavo staklo.

"Prozaično skrnavljenje. Oblažu ga novim materijalima i sve to daje neku sliku- papazjanija. Mi najviše volimo iz nekakve ljenosti da zatremo slojeve grada", kazao je Tadić.

Zakupci tvrde da su neke intervencije bile nemoguće.

"Građevinski fakultet uradio ispitivanje statike prethodnog objekta i ustanovljeno je da je bio nestabilan jer je zub vremena uradio svoje i materijali koji su tu bili ugrađeni su izgubili svoja svojstva", kazao je Goranović.

Saglasnost za gradnju objekta dao je glavni gradski arhitekta u prethodnom sazivu lokalne vlasti- Nebojša Adžić.

Zadatak za novu vlast je nastavak objekta koji gleda na Ulicu Nika Miljanića koji iako je ograđen nije sasvim obezbijeđen, a na njemu se svakodnevno okuplja veliki broj djece.