Pavićević predstavila svoje kreacije na Fashion Festivalu u Porto Montenegru

Vodeći se činjenicom da brz način života nameće učestale promjene, do sada je stvarala bezvremenske modne komade koje svaka uspješna žena treba imati u svojoj kolekciji

9184 pregleda3 komentar(a)
Foto: Porto Montenegro

Treće izdanje International Fashion Festivala – Green Edition – Porto Montenegro 2021. otvoreno je sinoć na novoj lokaciji Jetty 2, revijama slovenačkog brenda "Lisca" i crnogorske kreatorke Maje Pavićević.

Zbog pojave pandemije koronavirusa, iniciran je globalni pokret sa ciljem održivosti i brige za planetu i naš opstanak na njoj.

Svi ovogodišnji modni događaji u nekoj formi promivišu održivost, a veliki broj kreatora se već djelimično ili u cjelosti bavi održivom modom.

Atelje Maja Pavićević postoji tri godine, a prva samostalna modna kolekcija, prikazana je u jesen 2018.godine u hotelu Hilton u Podgorici, u organizaciji Modne agencije Fabrika. Drugo predstavljanje je uslijedilo nakon godinu dana u okviru modne manifestacije Montenegro Fashion Week, održane na Imanju Knjaz, takođe u Podgorici.

Sve je počelo tako što je Maja kreirala odjevne predmete koje je i sama nosila, kao i žene bliske njoj.

Ona je postigla rezultate u kreiranju unikatne modne priče, koja se temelji na kvalitetnim materijalima i visoko profesionalnoj izradi. Svaki odjevni komad je upotpunjen ručnim radom, sa posebnom pažnjom na svakom detalju.

Osim što su ručno rađeni, svi modeli su unikatni i nijedan nije moguće ponoviti.

U svom modnom opusu, Maja je kao veliki poštovaoc klasike stvarala i kreirala za modernu, savremenu poslovnu ženu, ističući njenu ženstvenost. Vodeći se činjenicom da brz način života nameće učestale promjene, do sada je stvarala bezvremenske modne komade koje svaka uspješna žena treba imati u svojoj kolekciji.

Radom na novoj kolekciji, krenula je u novu avanturu i radu na večernoj, elegantnoj modnoj priči. U međuvremenu, suočeni sa trenutnom situacijom u svijetu i drugačijim načinom života, moda je svoje granice postavila na namjenskoj odjeći koja postaje nova normalnost.

Večernju kolekciju kreirala je u duhu moderne, slobodne i smjele žene.

Direktorica modne agenije "Fabrika" Vesna Mandić istakla je da je zadovoljna što su uspjeli ove godine da održe treći Internacionalni modni festival.

"Večeras smo gledali dvije divne kolekcije – "Lisca", ne samo slovenačka, nego možemo reći i svjetska kompanija. Imaju prodaju u više od 60 zemalja svijeta, prikazali su divnu, najnoviju kolekciju, a Maja Pavićević je dokazala da sa ovom kolekcijom s kojom se večeras prikazala, može da ode na reviju u najvećim svjetskim centrima", kazala je ona.

Iz Porto Montenegra su zadovoljni, ističe marketing i PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

"Nova lokacija za nas, mulo dvojka i ovo je, čini mi se, pravi Porto Montenegro. Centrala našeg nautičkog naselja. Dvije izuzetno interesantne revije bile su dobar uvod u ono što nas očekuje sjutra. Drago nam je da je Maja Pavićević imala priliku da se predstavi uz "Liscu".

Ono što svi s nestrpljenjem očekujemo jesu Ronald van der Kemp i Aleksandra Džaković, odnosno AKKA. Definitivno, kao što ste već nekoliko puta večeras čuli, poruka koju Porto u svim svojim praksama uspostavlja jeste održiva moda, ali kroz održivi život. Mi smo kao naselje prepoznati po tome da zaista radimo po zelenim principima", saopštio je on.

Istakao je da se neće vidjeti plastika ni u jednom od njihovih ugostiteljskih objekata.

"Trudimo se zaista da ugostiteljstvo, kao i uopšte hotelijerstvo postavimo na jedan viši nivo, zato mi je izuzetno drago da je i delegacija Evropske unije, ali i Vesna ispred "Fabrike" zaista poslala jaku poruku da moda treba da bude održiva, kao i što životi svih nas treba da budu održivi, u smislu pametnog razmišljanja o tome šta nam nosi sjutra", kazao je Kalezić.

Dodao je da sa kovidom ulazimo u izuzetno velike probleme, te da je sve neizvjesno, ali da mu se čini da su i večeras poslali poruku da su zajedno jaki i da mogu da razmišljaju.

"Kao što ćemo to sjutra i vidjeti, kada budemo gledali Ronalda van der Kempa sa 80 haljina, kad vidimo da je čovjek napravio spektakularnu priču sa već upotrebljivanim materijalom, odnosno, sa onim što je već negdje imao", kazao je Kalezić.

Direktor hotela "Regent Porto Montenegro" Kaj Dikman kazao je da je da su viđeni predivni modeli i da je zadovoljan kako je proteklo prvo veče Festivala.

Prema njegovim riječima "tema održivosti se poklapa sa svime što ovdje pokušavamo da uradimo"

Večeras će se publici predstaviti crnogorska kreatorka Aleksandra Džaković i nizozemski dizajner Ronald van der Kemp kolekcijama održive mode.

Organizatori su modna agencija "Fabrika" i Porto Montenegro.