Učio od Bergkampa, za gazdu Totenhema vrijedi više od Nejmara

"On je među 10 najboljih na svijetu, u to više nemam dilemu", kaže za Eriksena selektor Danske Age Harejde.

1 komentar(a)
Eriksen, Foto: Reuters
15.11.2017. 21:03h

Simultanka Kristijana Eriksena protiv Republike Irske odvela je Dansku na Svjetsko prvenstvo.

Golčina u pobjedi protiv Poljske u septembru (4:0), pa odlučujući pogodak u jednom od najvažnijih mečeva za Dance - protiv Crne Gore, u Podgorici (1:0), a sve začinjeno het-trikom u krucijalnom revanšu baraža protiv Republike Irske u Dablinu (5:1).

To je Kristijan Eriksen - 25-godišnji vezista Totenhema, tvorac čudesnih golova, igrač koji pravi razliku na najvećoj mogućoj sceni.

"On je među 10 najboljih na svijetu, u to više nemam dilemu", kaže selektor Danske Age Harejde.

"Vidjeli smo ga u klubu protiv Real Madrida, vidjeli smo ga šta je u stanju da uradi i u reprezentaciji. Njegova sposobnost postizanja golova sa obje noge, njegove asistencije, osjećaj da pronađe prostor - to ga čini najboljim evropskim igračem na svojoj poziciji", oduševljen je bio danski selektor.

Eriksen je u Totenhem stigao 2013. godine iz Ajaksa za 13,5 miliona eura, a u 194 nastupa za „sparse” upisao je 46 golova i čak 60 asistencija. Iako mu je tek 25 godina, za Dansku je odigrao već 75 utakmica i postigao je 21 gol.

Ove sezone, u kvalifikacijama za Mundijal, dao je čak 10 golova za Dance - više nego bilo koji vezni fudbaler u evropskoj zoni kvalifikacija.

"U mojoj prvoj sezoni u Ajaksu imali smo nekoliko treninga sa Denisom Bergkampom. Njegova harizma, njegova moć sa loptom su bili nevjerovatni. Puno sam naučio gledajući ga, radeći sa njim", kazao je Eriksen.

Blista u Totenhemu, a želi ga Barselona. No, teško će moći da ga dovede...

"Ako Nejmar vrijedi 222 miliona eura, za Eriksena će neko morati da plati 225", poručuje Danijel Levi, predsjednik Totenhema.