„Lavice“ pritjerane uza zid, Jauković: Još smo u igri i sve zavisi od nas

Crnogorske rukometašice sjutra protiv Južne Koreje (četiri sata iza ponoći po našem vremenu) igraju utakmicu od koje zavisi sve.

13380 pregleda23 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Izbor je samo jedan - pobjeda. Drugog puta do četvrtfinala nema.

Crnogorske rukometašice sjutra protiv Južne Koreje (četiri sata iza ponoći po našem vremenu) igraju utakmicu od koje zavisi sve.

Trijumf ostavlja (realnu) nadu u četvrtfinale, poraz od šampiona Azije gasi i posljednju.

„Znamo da smo prokockale veliku šansu, ali 'lavice' su najbolje kad je najteže. Podbacile smo protiv Japana i drugo poluvrijeme protiv Norveške, ali vjerujem da možemo sve da ispravimo sjutra. Znamo u kakvoj smo situaciji, ali sigurna sam da možemo da pobijedimo i da su sve djevojke spremne na to“, kaže Đurđina Jauković.

Olimpijske igre su posebno takmičenje, ne trpi slabe dane i padove...

„U drugoj grupi velika Francuska još nije sigurna, Rusija takođe, Mađarska je skoro ispala... Teško je, ali smo mi smo u igri, sve zavisi od nas. Možemo sjutra da ostvarimo to, vjerujem da ćemo uspjeti...“.

Mnogo oscilacija imao je tim Bojane Popović u prva tri meča, previše za zahtjeve olimpijskog turnira. I protiv Angole je bilo „čupavo“ 30 minuta, protiv Japana sve je bilo loše od 15. minuta, Norveška je u drugom poluvremenu priredila rukometni cunami.

„Nadam se da ćemo imati fokus svih 60 minuta. Imamo oscilacije, kao protiv Norveške, koja je kažnjavala sve naše greške. To je uradio i Japan, moramo da spremimo glave da cijelu utakmicu odigramo skoncentrisano, da zadržimo mirnoću i kada smo umorne“.

Napad je, čini se, najveći problem - golmanka Japana imala je 21 odbranu, Norvežanke su u drugom poluvremenu kažnjavale brojne tehničke greške - kada se lopte poklanjaju protivnicima, nema te odbrane koja može da zaustavi tranziciju.

„Najbitnije da se vraćamo na vrijeme, a kada nema tehničkih grešaka to je mnogo lakše. Kada se postavimo u odbranu teško primamo golove, svi rivali moraju mnogo da se namuče u pozicionom napadu. Naš napad mora da bude miran, strpljiv, moramo da smanjimo greške, a iz naše defanzive imaćemo šansu da i mi dajemo golove iz kontri“, zaključuje Jauković.