Đukanović: Neprolazne vrijednosti sačuvane i u najizazovnijim vremenima garant su daljeg napretka Petnjice

"Nadam se da će i Vlada svojom politikom podržati nastavak aktivnosti na ostvarenju ravnomjernog regionalnog razvoja, i kroz adekvatnu investicionu podršku projektima u ovom kraju"

6325 pregleda16 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Neprolazne vrijednosti multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, sačuvane i u najizazovnijim vremenima garant su daljeg napretka i razvoja Petnjice, kazao je u čestitki povodom Dana opštine Petnjica predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine Mehmedu Adroviću, odbornicima i svim građanima Petnjice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Osamdeset godina od prvog opštenarodnog ustanka protiv fašizma u ratom porobljenoj Evropi s pijetetom se prisjećamo žrtava petnjičkog kraja i doprinosa Bihoraca Narodnooslobodilačkoj borbi. Neprolazne vrijednosti multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, sačuvane i u najizazovnijim vremenima garant su daljeg napretka i razvoja Petnjice", piše u čestitki Đukanovića.

Ističe se da su odgovoran i proaktivan odnos prema valorizaciji raspoloživih materijalnih i prirodnih resursa Petnjice, infrastrukturno povezivanje sa ostatkom Crne Gore i regiona, najbolji put daljem napretku i razvoju.

"Posebno u vremenu kada sinergijski moramo djelovati u cilju saniranja sveukupnih posledica pandemije kovid-19. Nadam se da će i Vlada svojom politikom podržati nastavak aktivnosti na ostvarenju ravnomjernog regionalnog razvoja, i kroz adekvatnu investicionu podršku projektima u ovom kraju, koji vode ekonomskom oporavku i povratku na stope dinamičnog rasta u cilju unaprijeđenja kvaliteta života svih građana Petnjice”, zaključio je Đukanović.