Dvije osobe osumnjičene za saradnju sa Jahovićem uhapšene u Banjaluci

Iz MUP Republike Srpske su saopštili da su uhapšeni počinili krivična djela organizovani kriminal, falsifikovanje isprava i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

17183 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske su, pored Almira Jahovića, za kojim je 2018. raspisana potjernica zbog pokušaja likvidacije Jovan Đurovića i boksera Nikole Sjekloće uhapsili su još dvije osobe zbog sumnje da su sarađivali sa njim.

Banjalučki mediji su objavili da je uhapšen i bivši policajac Dalibor Ćurlik, kao i Ljuban Poletan, od ranije poznat policiji po krivičnim djelima.

Iz MUP Republike Srpske su saopštili da su uhapšeni počinili krivična djela organizovani kriminal, falsifikovanje isprava i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Navedeno je da će uhapšeni, poslije kriminalističke obrade, uz krivičnu prijavu biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su Jahovića za kojim je 2018. raspisana potjernica zbog pokušaja likvidacije Jovan Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

U optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović navodi se da su Jahović i Adnan Osmanagić zajedno sa Eldarom Nurkovićem, Darkom Milićem, Đorđijem Cicmilom i Enzanom Cirikovićem pokušali likvidaciju Đurovića na način što su na njegov motor zakačili eksplozivnu napravu u avgustu 2018. godine.

Ciriković je tokom istrage priznao i da je postavio eksplozivnu napravu ispod Đurovićevog motora, tačnije ispod blatobrana prednjeg točka.

Dodaje se i da je 28. i 29. avgusta tu napravu više puta pokušao daljinski da aktivira Jahović, dok je motorom upravljao Đurović.

Adnan Osmanagić je brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, koji se u policijskoj evidenciji vodio kao vođa jednog od barskih kriminalnih grupa. Jovo Đurović, koji je bio meta te kriminlane grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine.

U obrazloženju optužnice navodi se izjava i Jova Đurovića - da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv optuženih, iako je tog dana, prema njegovom kazivanju, na motociklu vozio djecu.

Policija još uvijek traga za Osmanagićem.