Rusija: Spasioci pronašli tri tijela nakon pada helikoptera na Kamčatki

Vlasti su zabranile lokalnoj aviokompaniji Vijaz-Aero koja je upravljala srušenim helikopterom da prevoze putnike dok se ne završi istraga o mogućem kršenju pravila o bezbjednosti letjenja

5889 pregleda0 komentar(a)
Spasioci na Kamčatki, Foto: Screenshot/Youtube

Spasioci su danas pronašli tri tijela, od osam osoba koje se vode kao nestale poslije pada helikoptera sa turistima u duboki vulkanski krater na Kamčatki, na ruskom Dalekom istoku.

Helikopter Mi-8 sa 16 osoba srušio se u četvrtak u Kurilsko jezero na poluostrvu Kamčatka dok je pokušavao da se spusti na obalu jezera u velikoj magli.

Osam ljudi uspjelo je da se spase iz letjelice koja je brzo tonula, a spasioci iz rezervata prirode Kronocki su ih izvukli iz ledene jezerske vode kada su stigli do mjesta udesa u čamcima.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da su spasioci izvadili tijela tri žrtve, uključujući pilota helkoptera sa dna jezera, gdje je srušeni helikopter ležao na dubini od 120 metara.

Guverner Kamčatke Vladimir Solodov rekao je da su jaki vjetrovi kasnije danas primorali tim spasilaca da prekinu rad.

Spasioci planiraju da upotrijebe podvodne robote da izvuku tijela ostalih žrtava iz potonulog helikoptera.

Dvoje od osam preživjelih su teško povrijeđeni u udesu i prebačeni su u jedinicu intenzivne njege u lokalnoj bolnici.

Vlasti su zabranile lokalnoj aviokompaniji Vijaz-Aero koja je upravljala srušenim helikopterom da prevoze putnike dok se ne završi istraga o mogućem kršenju pravila o bezbjednosti letjenja.

Ta kompanija je najveća od nekoliko lokalnih aviokompanija koje prevoze turiste do rezervata Kronocki, glavne turističke atrakcije.