Barski Lajonsi pokrenuli humanitarnu akciju: Ambulanta Virpazar vapi za rekonstrukcijom

"Donacije mogu biti u novcu (uplata na žiro račun Lajons klub Bar Antibaris 530-0000000028408-52 kod NLB banke), materijalu ili radnoj snazi"

7548 pregleda3 komentar(a)
Ambulanta Virpazar, Foto: Lajons klub (LC) Bar Antibaris

Lajons klub (LC) Bar Antibaris pokrenuo je humanitarnu akciju za rekonstrukciju ambulante Virpazar koja u sadašnjem stanju ne omogućava normalne uslove rada ljekarima i medicinskim sestrama, saopšteno je danas iz te organizacije.

"Ova ambulanta koja je u vrijeme SFRJ bila uzorna ustanova, danas je u vrlo lošem stanju i vapi za rekonstrukcijom. Da bi objekat ambulante imao funkcionalnost, potrebno je urgentno popraviti krov koji prokišnjava, zbog čega je skoro nemoguće organizovati rad medicinskog osoblja", ističe se u saopštenju Lajons kluba Bar Antibaris.

Oni su dodali da su ovim povodom, u saradnji sa JZU Dom zdravlja Bar pokrenuli dobrotvornu akciju pod radnim nazivom "Za Crmnicu" kojom kako kažu žele da prikupe potrebna sredstva za sanaciju virpazarske ambulante -popravku krova, fasade, bravarije....

"Donacije mogu biti u novcu (uplata na žiro račun Lajons klub Bar Antibaris 530-0000000028408-52 kod NLB banke), materijalu ili radnoj snazi", piše u saopštenju.

Ljiljana Lukšić, predsjednica LC Bar Antibaris je kazala da će dio sredstava potrebnih za sanaciju obezbijediti Dom zdravlja Bar.

Ona je istakla da Lajonsi nedostajuća sredstva žele da prikupe u što širem zahvatu ljudi dobre volje koji mogu da pomognu, prije svega Crmničana, jer kako kaže u ovoj ambulanti treba da se liječe i djeca i stariji mještani Crmnice.

"Cilj nam je da se što više pravnih i fizičkih lica uključi u akciju kako bi ona imala održivost, jer što veći dio lokalne zajednice bude uključen u obnovu danas, to će ambulanta imati veću pažnju i brigu mještana sjutra. Obraćamo se takođe i privrednim subjektima koji na području Crmnice i opštine Bar obavljaju svoje djelatnosti. Ovo je prvi korak u obnovi ambulante koja sjutra treba da služi i za pomoć sve brojnijim stranim turistima koji nas posjećuju", poručila je Lukšić.