Nikšić: Ukrali lim sa krova crkve i radijatore iz restorana?

Državni tužilac u Nikšiću je naložio da se I.R. uhapsi zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa, dok je protiv maloljetnog E.A. podnijeta krivična prijava

123 pregleda6 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
14.11.2017. 10:09h

Nikšićka policija rasvijetlila je dvije teške krađe i tom prilikom uhapsila sugrađanina I.R. (23) dok je protiv maloljetnog E.A. (17) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili ova djela.

Kako sumnjaju iz policije, njih dvojica su u jednoj od krađa ukrali dio bakarnog lima sa krova crkve u tom gradu.

"Postupajući po prijavi koju je podnio D.Z. (38) iz Nikšića, sveštenika sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da je u noći između 02.11. i 03.11. 2017. godine od strane nepoznatih lica otuđen dio bakarnog lima sa krova Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću, službenici CB Nikšić su došli do saznanja o mogućim počiniocima. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.R. (23) i maloljetni E.A. (17), oba iz Nikšića, počinili krivično djelo teška krađa na štetu Crkve svetih apostola Petra i Pavla", navode iz policije.

Takođe, I.R. i E.A. se sumnjiče da su u noći između 5. i 6. novembra provalili u "Kineski restoran" u vlasništvu Podgoričanina B.V. i ukrali šest aluminijumskih radijatora, koji su potom vraćeni vlasniku.

Državni tužilac u Nikšiću je naložio da se I.R. uhapsi zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

"Nakon saslušanja državni tužilac mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istragu mu je odredio pritvor, nakon čega je I.R. sproveden u ZIKS"; navode iz policije.

Državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću je naložio da se protiv E.A. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.