Srzentić: Najoštrije reagovati na napade na novinare

"Sloboda medija ne smije da bude samo floskula već set konkretnih reformskih aktivnosti na kojima radimo", kazala je ministarka

10457 pregleda11 komentar(a)
Srzentić, Foto: Savo Prelević

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić osudila je napad na direktoricu Centra za istraživačko novinarstvu Milku Tadić Mijović.

Pozdravila je brzu reakciju nadležnih organa da se počinilac procesuira.

Srzentić je istakla da izuzetno cijeni liderstvo Tadić Mijović i svih drugih koji su doprinijeli razvoju istraživačkog novinarstva u Crnoj Gori.

"Onda kada se sloboda medija ugrožava kroz sve učestalije verbalne i fizičke napade na novinarke i novinare, posebno žene, u obavezi smo da najoštrije reagujemo i da sistemski iskorijenimo ove pojave", navela je ministarka na Tviteru.

Naglasila je da novinarstvo ima važnu ulogu u demokratskim procesima, da obogaćuje i doprinosi razumijevanju ekonomskih, političkih i društvenih pitanja, te da mediji doprinose stvaranju potrebnog demokratskog ambijenta. Društvo, kako je kazala, to svakodnevno mora čuvati, podsticati i podržavati.

"Sloboda medija ne smije da bude samo floskula već set konkretnih reformskih aktivnosti na kojima radimo! Vlada snažno zagovora i podstiče medijske slobode, punu slobodu govora i profesionalizaciju medija u okviru predstojećih reformi", zaključila je Srzentić.