Đokovićev put do snova u Njujorku: Beretini, Zverev, Medvedev

U slučaju osvajanja US opena, Đoković će postati najtrofejniji grend-slem šampion u istoriji, ali i prvi igrač u open eri sa četiri najveća trofeja u istoj godini

12824 pregleda9 komentar(a)
Foto: Reuters

U potjeri za istorijom - osvajanjem kalendarskog grend-slema, što nije uspjelo nijednom teniseru u open eri, Novak Đoković će morati da prođe put na kojem ga najvjerovatnije čekaju protivnici sa kojima je igrao važne mečeve ove sezone.

Na predstojećem US openu, posljednjem grend-slemu u godini, koji počinje u ponedjeljak, projektovani rival prvog tenisera svijeta u četvrtfinalu je Italijan Mateo Beretini, kojeg je Đoković nedavno pobijedio u finalu Vimbldona.

Mogući protivnik u polufinalu mu je Njemac Aleksander Zverev, od kojeg je izgubio nedavno na Olimpijskim igrama, i koji ga je spriječio da osvoji tzv zlatni-slem: sva četiri najveća turnira u godini, plus OI.

Konačno, u finalu, ako do njega dođe, najbolje rangirani teniseri i najvjerovatniji Đokovićevi protivnici bili bi Rus Danil Medvedev ili Grk Stefanos Cicipas.

Nole je savladao Medevedeva u finalu ovogodišnjeg Australijan opena (3:0), dok je od Cicipasa bio bolji u finalu Rolan Garosa, nakon velikog preokreta (3:2).

Učešće na US openu zbog povreda su otkazali Rafael Nadal i Rodžer Federer, pa Đoković može 21. grend slem trofejom da definitivno postane najtrofejniji grend-slem šampion u istoriji.

Sva trojica su trenutno poravnata na vrhu vječne liste, sa po 20 najznačajnijih pehara.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv nekog od kvalifikanata, rival u 2. rundi vjerovatno će mu biti Njemac Jan-Lenard Štruf, a u 3. Belgijanac David Gofan ili Japanac Kei Nišikori.

U osmini finala, Đoković bi mogao da se sastane sa Rusom Aslanom Karacevom, Australijancem Aleksom De Minorom ili Amerikancem Tejlorom Fricom.

Titulu na US openu ne brani Dominik Tim, koji se povukao.