Svijet zadivljen crnogorskim borcima - niko hrabriji od Marka Radonjića

Nakon što je 15 najbolje rangiranih teškaša svijeta odbilo čuvenog menadžera Edija Herna, Cetinjanin prihvatio bačenu rukavicu internacionalnog prvaka i bronzanog olimpijca, Hrvata Filipa Hrgovića

20450 pregleda9 komentar(a)
Samo Radonjić smije na crtu "hrvatskom bombarderu", Foto: Poster

Dilan Prašović će se na najvećoj sceni, stadionu Totenhema boriti za svjetsku WBO titulu, a samo dan nakon zvanične objave glavne uvodne borbe spektakla u teškoj kategoriji 25. septembra i sudara Entonija Džošue i Aleksandra Usika, svi vodeći mediji pišu o drugom Crnogorcu.

Riječ je o Marku Radonjiću, koji je prihvatio izazov da 10. septembra ukrsti rukavice sa bronzanim olimpijcem iz Rija, hrvatskim teškašem Flipom Hrgovićem.

Meč je planiran na stadionu "Wörthersee" u austrijskom Klagenfurtu, a ulog je internacionalni IBF pojas i zvanje pretendenta na titulu svjetskog prvaka.

Hrgović (12-0, 10 KO), 29, iz Zagreba, je četvrti u rejtingu IBF i braniće internacionalni pojas protiv Radonjića (22-0, 22 KO), 31, koji je iz Crne Gore, piše prestižni ESPN.

"Radonjić zaslužuije ne samo poštovanje već i naklon. Prihvatio je borbu, kada nijedan od 15 najbolje rangiranih sa IBF liste to nije smio. Uzbuđen sam što ću boksovati na stadionu "Wörthersee". Radonjić ima sjajne rezultate i skor, sve je rivale dobio nokautom ali nikada za protivnika nije imao borca poput mene", kazao je Hrgović.

Pobjednik tog meča dobija pravo da napadne svjetsku titulu već naredne godine.

Hrgović, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama 2016. je svjetsku profi slavu zaslužio prošlogodišnjom pobjedom nokautom nad sjajnim Amerikancem Ridelom Bukerom u Holivudu, i blizu je šansi da napadne titule koje sada drže Entoni Džošua (WBA, IBF, WBO) i Tajson Fjuri (WBC).

Čuveni promoter Edi Hern nije krio oduševljenje ali ni iznenađenje odlukom Radonjića da prihvati borbu.

"Filip Hrgović jedan je od boraca kojeg najviše zaobilaze rivali u teškoj a pronaći protivnika koji ima hrabrosti ući u ring s njim bio je nevjerovatno težak posao i veliki izazov. Znam da su svih 15 najboljih sa svjetske liste IBF odbili priliku da boksuju sa Hrgovićem. Uprkos velikom ulogu i značajnoj prilici. Zato šta reći o Radonjiću?! Divljenje i respekt".