Đukanović i Erdogan razgovarali na Cetinju

Predsjednik Turske u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori boravi na poziv predsjednika države Mila Đukanovića

81727 pregleda97 komentar(a)
Erdogan i Đukanović, Foto: Boris Pejović
28.08.2021. 13:31h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Erdogan je danas doputovao u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, a na Cetinju ga je dočekao Đukanović.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore je saopšteno da su Đukanović i Erdogan razgovarali nakon ceremonije dočeka i upisivanja u knjigu gostiju.

foto: Boris Pejović

"U nastavku posjete, predsjednik Đukanović sa suprugom prirediće svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge. Gosti na ručku, pored članova delegacija, biće i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić. U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred Muzeja", navodi se u Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

FOTO: Nikola Dragaš
FOTO: Nikola Dragaš
FOTO: Nikola Dragaš

Erdogana je po dolasku u Crnu Goru na podgoričkom aerodromu dočekao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Abazović je poželio dobrodošlicu turskom predsjedniku kojem je ovo prva zvanična posjeta Crnoj Gori.

foto: Gov.me

Na dočeku u Golubovcima, uz Abazovića, prisustvovali su i ambasador Crne Gore u Ankari Periša Kastratović, šef Državnog protokola Simeun Raonić i šef Kabineta Predsjednika Crne Gore Miodrag Radović.

Erdogan se sa brojnim saradnicima uputio kao Cetinju gdje će mu biti upriličen doček od strane predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

foto: Gov.me

I Abazović će biti gost na svečanom ručku na Cetinju.

Tokom posjete Erdogan će se sastati sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem.

Erdogan će sa Bečićem i Krivokapićem danas poslijepodne razgovarati u Vili Gorica.

Planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi Mehmet Fatih koje se nalaze u Tuzima.