Danilović: Đukanović pokazao spremnost da se bori do posljednjeg nesporazuma, pa i nesreće ako treba

"Crno je to dostojanstvo kad guraš ispred sebe unesrećene i popljačkane ljude da odbrane tvoj privatni interes i razornu politiku ratova i antiratnog bogaćenja do poslednjeg daha i zadaha"

26689 pregleda84 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas "krenuo u mobilizaciju i otkrio karte".

Danilović je reagovao na današnje navode Đukanovića koji je, između ostalog kazao da se nada da neće "biti u situaciji da 5. septembra i sam budem na Cetinju"

"Saopštenje Savjeta za bezbjednost i odbranu koje je juče izašlo iz kabineta Đukanovića bilo je ohrabrujuće i smirujuće, čak se pomenulo i zakonsko pravo na vjersku slobodu. Danas je Đukanović, međutim, krenuo u mobilizaciju i otkrio karte - biće na Cetinju 5. septembra da brani dostojanstvo i čast Crne Gore? E, crna je to čast koju tako podmuklo brani potrošeni Đukanović. Crno je to dostojanstvo kad guraš ispred sebe unesrećene i popljačkane ljude da odbrane tvoj privatni interes i razornu politiku ratova i antiratnog bogaćenja do poslednjeg daha i zadaha", naveo je Danilović.

Pitao je i da li su današnje izjave predsjednika Crne Gore "pozivanje na mir i pomoć državnim organima".

"Je li ovo državnički stav? Nije, nego poslednji kukavičluk i izdaja normalne Crne Gore? Ovo je isto ono od prije tri decenije kada je mladi Đukanović uz pomoć navodnih "četnika" i radikala balvanima pregrtao put Liberalima na sjever i istjerao Narodnjake sa Žabljaka. Ovo je isto herojstvo iz Bukovice u kojoj se proslavio zajedno sa Veljovićem represijom i progonom. Na kraju, stigao je do Cetinja u kojemu nikad nije konačio i kojega je rastočio do temelja, kojega je ogolio do prvog kamena Crnojevića. Ovo junaštvo slično i onoj betonskoj ogradi od pet metara visine kojom je ogradio svoje imanje od Nikšića. Nikoga nije uplašio ali je pokazao spremnost da se bori do posljednjeg nesporazuma, pa i nesreće ako treba. Neće je biti. Neće je biti predsjedniče niti ti za to imaš petlju. Nikad više", zaključio je Danilović.