Jovetić trenirao sa "sokolima" u Ajndhovenu, sprema li se za Letoniju?

Potpuno neočikivano - povrijeđen, nije se našao na spisku Miodraga Radulovića - 31-godišnji napadač Herte naknadno se priključio reprezentaciji

13097 pregleda1 komentar(a)
Foto: FSCG

Stevan Jovetić trenirao je sa saigračima iz crnogorske reprezentacija sinoć na "Filips areni" u Ajndhovenu.

Potpuno neočikivano - povrijeđen, nije se našao na spisku Miodraga Radulovića - 31-godišnji napadač Herte naknadno se priključio reprezentaciji jer povreda nije tako ozbiljna kako se činilo u prvi mah.

Sa treninga naše reprezentacije na "Filips areni"foto: FSCG

Jovetić, međutim, neće igrati večeras protiv Holandije - trebalo bi da se dogodi čudo pa da se nađe u protokolu, a i teško da će se toliko rizikovati u meču u kojem je naša selekcija, realno, autusajder.

Mnogo je realnije da zaigra protiv Letonije u utorak pod Goricom, gdje će "sokoli" tražiti pobjedu i gdje će ulogu favorita pokušati da opravdaju na terenu.

Postoji, međutim, još jedan problem, koji nije vezan za povredu naše reprezentacije.

Kovid-protokol zahtijeva pet dana karantina za one koji iz Crne Gore putuju u Njemačku.

foto: FSCG

Jovetić bi nakon utakmice u utorak, s obzirom na to da se naša zemlja našla na njemačkoj crvenoj listi, morao da putuje iz Podgorice u Berlin.

Od toga da li će se napraviti izuzetak za fudbalera - jedinog iz Crne Gore koji igra u Bundesligi, zavisiće to da li će Jovetić igrati protiv Letonije, ekipe koju je "sam" pobijedio u martu u Rigi, postigavši dva maestralna gola.

foto: FSCG

Jovetić je na 61 utakmici u dresu reprezentacije postigao 30 golova, a u ovom ciklusu dao je tri na isto toliko mečeva.