Nikolić: Bićemo na svakom mjestu gdje se brani čast Crne Gore

Poslanik DPS-a kazao je da je prisustvo na Cetinju za njega i ostale prisutne bilo patriotska obaveza

27074 pregleda217 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) biće na svakom mjestu na kojem se brani čast Crne Gore, poručio je portparol i poslanik te partije Miloš Nikolić.

On je reagovao povodom izjave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na Televiziji Vijesti. Abazović je ocijenio da poslanici DPS-a, koji su bili na Cetinju, na neki način snose odgovornost za ono što se dogodilo, a da će "istrage i operativni podaci govoriti o drugim segmentima".

"Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je večeras da će ozbiljna istraga koja slijedi pokazati da smo ja i članovi Kluba poslanika DPS prisustvovali mirnim protestima protiv ustoličenja nedostojnog mitropolita Joanikija Mićovića. Da podsjetim Abazovića da smo prisustvo na Cetinju najavili još na pres konferenciji prethodne sedmice te da o tome svjedoče i brojne fotografije koje smo sami objavljivali, kao i saopštenje povodom održanog sastanka Kluba poslanika", saopštio je Nikolić.

Kazao je da je prisustvo na Cetinju za njega i ostale prisutne bilo patriotska obaveza. "Baš kao što je za Dritana batinjanje, gušenje u suzavcu i šok bombama građana Crne Gore bila izdajnička obaveza koju je dobio od svojih nalogodavaca."

"Vjerujemo da će mu ovo olakšati planiranu istragu kako bi mogao da se posveti podsjećanju ko mu je nudio 21 milion eura, ili možda da otkrije ko stoji iza šverca 1.4 tone kokaina. Njegov najveći dosadašnji uspjeh, hapšenje 3.000 majica sa likom Svetog Petra Cetinjskog, predstavlja poražavajući rezultat, čak i za njega - nedostojnog. Takođe, poručujem Abazoviću, da ćemo i ja i moje kolege biti prisutni uvijek i na svakom mjestu na kom se bude branilo dostojanstvo, čast i ugled Crne Gore. Izdajničke margine prepuštamo njemu", zaključio je Nikolić.