Đukiću odloženo suđenje za ubistvo Klisića: Uskoković tražila od Savića da se izuzme

Polovinom avgusta policija je uhapsila šestočlanu kriminalna grupa, pod sumnjom da je mjesecima je pratila kretanje sutkinje Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu, odnosno da joj metalnom palicom polome obje noge

10478 pregleda0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
07.09.2021. 12:12h

Suđenje okrivljenom Stefanu Đukiću, koji se nalazi u bjekstvu, optuženom za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 21. septembar ove godine.

To je "Vijestima" saopštila Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću tog suda.

Kao razlog odlaganja ročišta je taj što je predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković zatražila od predsjednika suda Borisa Savića da se izuzme iz ovog predmeta.

Polovinom avgusta policija je uhapsila šestočlanu kriminalna grupa, pod sumnjom da je mjesecima je pratila kretanje sutkinje Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu, odnosno da joj metalnom palicom polome obje noge.

Uhapšeni su Milan Brajović, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Nino Korać i Stefan Mićić, dok se traga za Kotoraninom Dušanom Dudićem (27) i Zoranom Perovićem (38) iz Podgorice. Organizatori ove grupe su Barani Stefan Đukić (31) i Emil Tuzović (31), koji se nalaze u ukrajinskom zatvoru, zbog optužbe da su u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera.

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Stefan M. Đukić je optužen da je prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B.

Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije. Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Đukić takođe optužen za isto krivično djelo.

Okrivljeni Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.