Podignuta optužnica protiv sedam optuženih za stvaranje kriminalne organizacije

Okrivljenim T.J. i M.N. istom optužnicom stavljeno je na teret da su, kao saizvršioci, počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju, a okrivljenim M.J. i L.Z. krivično djelo ubistvo u pokušaju izvršeno putem pomaganja

23816 pregleda1 komentar(a)
Zgrada Tužilaštva u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je danas Višem sudu u Podgorici, radi kontrole i potvrđivanja, optužnicu podignutu protiv Jovana Trkulje, Nikole Mirića, Jovana Miranovića, Aleksandra Veljovića, Saše Stanišića, Zorana Lekića i M.M. zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije.

"Istom optužnicom okrivljenim T.J. i M.N. stavljeno je na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju, a okrivljenim M.J. i L.Z. krivično djelo ubistvo u pokušaju izvršeno putem pomaganja. Takođe, protiv označenih lica optužnica je podignuta i zbog tri krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz SDT-a.

Policija je početkom marta uhapsila Podgoričane Aleksandra Veljovića (30) i Jovana Miranovića (41), Beograđanina Nikolu Mirića (35) i Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca zbog pripreme ubistva Podgoričanina Milića Minje Šakovića, koji prema policijskoj evidenciji, važi za visokopozicioniranog člana škaljarskog kriminalnog klana. Nekoliko dana kasnije uhapšen je i Podgoričanin Saša Stanišić.

Hapšenje je izbjegao Beograđanin Zoran Lekić. Osim za njim, policija traga za još najmanje tri osobe, među kojima su navodno i organizatori te kriminalne grupe, za koje se vjeruje da su visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana.

Povezani članci

08. Septembar 2021.

Šaković tvrdi da ne zna ko hoće da ga ubije