Savjet EU informisan o najnovijim dešavanjima u Crnoj Gori

"Radne grupe Savjeta EU redovno se informišu o procesu pristupanja i napretku zemalja kandidata. Međutim, mi ne izvještavamo o sadržaju rasprava na sjednicama tih tijela”, odgovorili su iz Press službe na pitanje “Vijesti” da li će Savjet EU danas raspravljati o najnovijim dešavanjima u Crnoj Gori

30744 pregleda11 komentar(a)
Sa barikada kod Cetinja, Foto: Boris Pejović

Savjet EU informisan je danas o najnovijim dešavanjima u Crnoj Gori, u okviru redovnih aktivnosti, ali iz Press službe nijesu mogli da saopšte detalje.

"Radne grupe Savjeta EU redovno se informišu o procesu pristupanja i napretku zemalja kandidata. Međutim, mi ne izvještavamo o sadržaju rasprava na sjednicama tih tijela”, odgovorili su iz Press službe na pitanje “Vijesti” da li će Savjet EU danas raspravljati o najnovijim dešavanjima u Crnoj Gori.

Pojedini mediji najavili su juče da će šefica Delegacije EU u Podorici Oana Kristina Popa, Savjetu EU informisati o dešavanjima na Cetinju 4. i 5. septembra i ukupnoj situaciji u Crnoj Gori.

Radna grupa Savjeta EU za proširenje i zemlje koje pregovaraju o pristupanju EU imala je sastanak jutros u devet sati I 30 minuta, piše na sajtu Savjeta EU.

Popa je, povodom dešavanja na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, kazala da svi oni koji dobro misle Crnoj Gori treba da prestanu sa podsticanjem etničkih i vjerskih podjela i netrpeljivosti.

Protivnici ustoličenja mitropolita na Cetinju, u subotu popodne su blokirali sve prilazne puteve Prijestonici, nakon kraćeg sukoba sa policijom na kružnom toku prema Podgorici I Budvi.

Mitropolit Joanikije i patrijarh SPC Porfirije su u Cetinjski manastir došli helikopterom Vojske Crne Gore u nedjelju ujutro, a policija je suzavcem rastjerala demonstrante.