Srpski mediji: Nole, najveći si; „As”: Istorija ostaje ista

Španski sportski dnevnik potencira činjenicu da 34-godišnji Beograđanin nije nadmašio Federera i Nadala, jer sva trojica i dalje imaju po 20 grend slem titula

23921 pregleda28 komentar(a)
Foto: Reuters

Svi svjetski mediji kao glavnu vijest su sinoć pratili finale US opena i čekali da Novak Đoković uradi ono što se čeka od podviga Roda Lejvera 1969. godine.

Nije uspio, Danil Medvedev ga je spriječio da osvoji sve četiri grend slem titule u istoj sezoni i da umakne Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na vječnoj listi.

U Srbiji su, razumljivo, tužni, što govore i naslovi u medijima.

„Blic” je napisao: „Nole, najveći si i bez kalendarskog slema! Đoković izgubio uz suze, meč karijere Medvedeva i prvi grend slem trofej za Rusa”, dok je „Kurir” tekst naslovio sa „Surovi Medvedev ugasio Đokovićeve snove o istorijskom 21. grend slemu i kalendarskom slemu”

„Novosti” pišu „Boli, baš boli: najteži poraz Novaka Đokovića u posljednjih 10 godina! Od Vimbldona 2010. se ovo nije desilo”, dok zagrebačke „Sportske novosti” izražavaju divljenje Medvedevu: „Kakva dominacija: fantastični Rus deklasirao Đokovića i tako spriječio Noletov istorijski podvig”.

Madridska „Marka” je napisala „Medvedev natjerao Đokovića da plače”, a drugi sportski dnevnik iz glavnog grada Španije, „As” naslovom „Istorija ostaje ista” potencira činjenicu da 34-godišnji Beograđanin nije nadmašio Federera i Nadala, jer sva trojica i dalje imaju po 20 grend slem titula.

Francuski „L’Ekip” piše „San je bio prevelik za Novaka Đokovića”, a američki ESPN konstatuje da je Đoković konačno dobio divljenje koje je toliko želio, ali da je to dočekao u porazu.