”Lagarije” otvara prvi “Festival praznog prostora”

Dramski studio Prazan prostor slavi 20 godina postojanja

1648 pregleda0 komentar(a)
Foto: Dramski studio prazan prostor

Predstavom “Lagarije” danas u 12 časova u sali Dodest Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u Podgorici počeće prvo izdanje festivala ‘’Festival praznog prostora’’, koje se organizuje povodom 20 godina postojanja Dramskog studija Prazan prostor.

Komad “Lagarije” rađen je u koprodukciji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Kulturnim centrom “Nikola Đurković” iz Kotora. Režiju i vizuelni identitet potpisuje Mirko Radonjić, muziku je radila Nina Perović, asistentkinja režije je Marija Backović, a igraju njih troje.

Festival se nastavlja večeras na ljetnjoj sceni na Skalinama, u 20 časova, kada je na programu predstava “(Ne) pričaj mi bajke”, takođe koprodukcija DS “Prazan prostor” i Kotorskog festivala za djecu, kao i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja. Autori i izvođači su: Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković, a mentor im je Petar Pejaković.

Javni čas polaznik Dramskog studija “Prazan prostor”, “Na ivici”, sjutra će biti izveden na platou kod knjižare Karver u 20 časova.

Festival traje do četvrtog oktobra, a pokrovitelj je Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica.

”Publika će imati priliku da vidi raznovrstan program u okviru kojeg ćemo prikazati pet naših profesionalnih produkcija, kao i javne časove svih prošlogodišnjih polaznika dramskog studija. Programi će se održavati na raznim lokacijama glavnog grada, nastojaće da u što većoj mjeri šire radost i festivalski duh tokom svih dana trajanja festivala. U okviru programa će biti održana dva okrugla stola gdje će se razgovarati na temu dramske pedagogije i nezavisne scene u Crnoj Gori”, navode organizatori.

Svi programi su besplatni, ali je potrebno rezervisati karte kako bi se regulisao ulaz i broj publike i festival održao u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama.