Kadetkinje za divljenje, Marić: Nastavićemo da radimo vrijedno

Ženska U17 fudbalska reprezentacija Crne Gore se u velikom stilu plasirala na u elitnu rundu kvalifikacija za EP, a trijumf nad Albanijom 8:1 najubjedljiviji je koja je ikada ostvarila neka naša fudbalska selekcija, računajući i muškarce

5177 pregleda4 komentar(a)
Foto: FSCG

U moru slabih rezultata mlađih reprezentativnih kategorija crnogorskih fudbalera i fudbalerki, kao pravo osvježenje - ali i senzacija - djelovale su dvije ubjedljive pobjede ženske kadetske reprezentacije u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Igračice rođene 2004. i mlađe napunile su mrežu domaće Albanije (8:1), onda još jednom goleadom protiv Azerbejdžana (6:1) pokazale da rapsodija u prvom meču nije bila slučajnost.

Ne samo da su izabranice Mirka Marića u velikom stilu izborile plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EP, već je njihova pobjeda protiv Albanije, uz osam postignutih golova, najbujedljiva koju je ostvarila jedna crnogorska fudbalska selekcija u minulih 15 godina, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji!

Dakle, pravi podvig, rezultat za divljenje, ali tek je početak...

"Sada nastavljamo dalje da vrijedno radimo, želimo da napravimo još dobrih rezultata", poručio je Marić.

Mirko Marićfoto: Fscg.me

Ivana Boričić i Tatjana Osmajić istakle su se golgeterski, postigle su po četiri gola, ali nisu samo one - kada u dva meča date 14 golova, onda je jasno da je cijeli tim, sve igračice, djelovao perfektno i uigrano.

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija nedavno je protiv BiH ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama ikada, tek u 27. meču, a kadetkinje su u svom prvom zvaničnom nastupu najavile da će ih u budućnosti biti još mnogo.

Na proljeće je elitna runda kvalifikacija, a vjerovatni rivali su Norveška i Republika Irska.

Ogroman uspjeh je, međutim, već napravljen, a u Fudbalskom savezu Crne Gore su povodom velikog rezultata i najubjedljivijih pobjeda odlučili da organizuju koktel i konferenciju za medije - heroine iz Elbasana predstaviće se fudbalskoj javnosti.