Članovi volonterskog kluba "Alfa centar" uručili pakete pomoći za pet socijalno ugroženih porodica

"Nadamo se da će servis dobiti podršku i ostalih privrednih društva i da ćemo biti u prilici da pomoć bude obezbjeđena u kontinuitetu, kao i da ćemo proširiti bazu korisnika", istakla je Došen

1639 pregleda0 komentar(a)
Foto: Alfa centar

Članovi Volonterskog kluba ALFA centar uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih i prehrambenih namirnica za pet socijalno ugroženih porodica, vrijednosti oko 700 eura.

"Svjesni smo loše materijalne situacije u Crnoj Gori, svakodnevno radimo na prikupljanju sredstava i namirnica kako bi našim sugrađanima olakšali život i obezbijedili egzistenciju", kazala je Marina Došen, koordinatorka omladinskih programa u ALFA centru.

Prilikom odabira korisnika pomoći, ALFA centar se i ovoga puta vodio podacima Centra za socijalni rad Nikšić, a prioritet su imale porodice sa većim brojem djece .

"Planiramo da pomoć pružamo porodicama mapiranim od strane Centra za socijalni rad po stepenu ugroženosti, u narednih godinu dana. Nadamo se da će servis dobiti podršku i ostalih privrednih društva i da ćemo biti u prilici da pomoć bude obezbjeđena u kontinuitetu, kao i da ćemo proširiti bazu korisnika. Situacija sa pandemijom dodatno je otežala situaciju i funkcionisanje najugroženijih kategorija, tako da svakodnevno imamo nove pojedince i porodice koje su u stanju socijalne potrebe“, istakla je Došen.

Prema njenim riječima, novoosnovani servis ima za cilj pružanje pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu ugroženim kategorijama građana Nikšića.

"Pozivamo još jednom biznis zajednicu Crne Gore na društveno odgovorno poslovanje, jer njihova pomoć je neophodna velikom broju naših sugrađana“, zaključila je Došen.