Prekinuta sjednica, nisu došli Abazović, Injac i Brđanin

Na sjednici skupštinskog odbora je trebalo da se nastave kontrolna saslušanja povodom postupanja pripadnika policije, bezbjednosnog sektora i odbrane na Cetinju, 4. i 5. septembra

22140 pregleda22 komentar(a)
Predsjednik odbora Milan Knežević, Foto: Boris Pejović

Sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, koja je danas nastavljena u prostorijama za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti, prekinuta je nakon kraćeg zasjedanja.

Na sjednicu nisu došli potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministarka odbrane Olivera Injac i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

"Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu su u današnjem nastavku 17. sjednice, razmotrili tačku dnevnog reda 'Tekuća pitanja'. O terminu daljeg nastavka 17. sjednice Odbora, javnost će biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz Skupštine.

FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović
FOTO: Boris Pejović

Na sjednici je trebalo da se nastavi kontrolno saslušanje Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ministarke Injac, Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miodraga Bešovića povodom postupanja pripadnika Uprave policije, bezbjednosnog sektora i odbrane na Cetinju, 4. i 5. septembra.

Tada su u prijestonici održani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Višesatna sjednica počela je 27. septembra. Prvi dio bio je otvoren za javnost, a drugi je održan u gluvoj sobi.

Sjednica je tada prekinuta jer su poslanici od Vukšića tražili da ne anonimizira imena osoba koji se pominju u odgovorima, već da ih dostavi onima koji imaju pristup tajnim podacima.