ŽPCG: Mašinovođa i otpravnik voza udaljeni sa posla dok se utvrdi stepen odgovornosti nakon incidenta u Baru

Iz ŽPCG je saopšteno da nije bilo povrijeđenih putnika, a da je pomoćnik mašinovođe na manevarskoj lokomotivi, zadobio lakše povrede

8484 pregleda5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) saopštio je da su mašinovođa i otpravnik vozova koji su danas učestvovali u incidentu na ulaznoj skretnici u Baru udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka.

Ta odluka je donijeta je na predlog Komisije za vanredne događaje, a udaljeni su sa posla do okončanja disciplinkog postupka na kojem će se utvrditi stepen odgovornosti.

ŽPCG je saopštio da je danas u 9.10 časova, došlo do kontakta elektromotornog voza br. 6153 i manevarske lokomotive na ulaznoj skretnici u Baru.

U saopštenju se navodi da nije bilo povrijeđenih putnika, a da je pomoćnik mašinovođe na manevarskoj lokomotivi, koji je u trenutku kontakta bio u stojećem položaju, zadobio lakše povrede.

"Nije pričinjena materijalna šteta na voznim sredstvima koja su učestvovala u ovom vanrednom događaju. Na lice mjesta su izašle prvostepena i drugostepena komisija radi isleđenja ovog događaja a ovaj vanredni događaj prouzrokovao je kašnjenje voza 6152 koji iz stanice Bar polazi u 09:25h u trajanju od 59 minuta, dok se ostali saobraćaj na relaciji Bar – Podgorica – Bar odvijao nesmetano", navodi se u saopštenju.