U četvrtak će raspravljati o pronevjeri novca prethodnog saziva Skupštine

U prethodnom, 26. sazivu Skupštine (2016-2020), parlamentarnu većinu činila je Demokratska partija socijalista (DPS), sa koalicionim partnerima (SD, BS, albanske partije, LP, HGI). Predsjednik Skupštine bio je Ivan Brajović (SD)

5612 pregleda3 komentar(a)
Sa ranije sjednice Odbora, Foto: Skupština Crne Gore

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu raspravljaće u četvrtak o postupanju nadležnih organa u vezi sa pronevjerom novca i falsifikovanjem isprava u računovodstvu Skupštine u prethodnom sazivu.

Na dnevnom redu je, kako je najavljeno, donošenje odluke o održavanju konsultativnog saslušanja povodom prikupljanja informacija i činjenica o postupanju i aktivnostima nadležnih organa vlasti u vezi pronevjere novca i falsifikovanje isprava u računovodstvu Skupštine u 26. sazivu.

U prethodnom, 26. sazivu Skupštine (2016-2020), parlamentarnu većinu činila je Demokratska partija socijalista (DPS), sa koalicionim partnerima (SD, BS, albanske partije, LP, HGI). Predsjednik Skupštine bio je Ivan Brajović (SD).

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica (Demokrate), najavio je ranije da će se to tijelo baviti brojnim aferama iz prethodnog perioda.

”Vrijeme je da se sazna istina, a prije svega istina o postupanju organa vlasti u onim spornim slučajevima koji godinama, pa čak i decenijama, opterećuju javnost, najviše usljed snažne kriminogene pozadine. Vrijeme je da se sazna istina o slučajevima o kojima se decenijama ćutalo sa najviših instanci sve tri grane vlasti. Na kraju, mora se napokon saznati istina o tome ko je, kako i zašto doveo do protivzakonitog i selektivnog postupanja organa vlasti, u cilju zataškavanja afera i prikrivanja počinilaca kriminalnih djela. Bez istine, nema pravde, a bez pravde nema prosperiteta našeg društva”, saopštio je ranije Koprivica.

Na dnevnom redu sjednice odbora je i Izvještaj o održanom kontrolnom saslušanju vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca povodom razmatranja posebnih izvještaja o radu, sa predlogom zaključaka.