Nerealna očekivanja u vezi: Od glupih do opasnih

Očekivati od partnerke da 'prebriše' sve ljude koje je znala prije veze u kojoj je trenutno, ne samo da nije lijepo, već nije zdravo

4631 pregleda4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svako od nas ima određena očekivanja od svog partnera. Neka su sasvim realna, a druga posve nerealna, ali opšteprisutna. Filmovi, društvene mreže, mediji - prepuni su slika o savršenimkomunikacija u vezi

čitanje misli

muškarcima i ženama i to kod nekih ljudi može stvoriti nerealna očekivanja koja ne prolaze dobro u sudaru sa stvarnošću.

Iako se i od muškaraca očekuje da ispune mnogo: da budu jaki i nježni, kućni majstori i 'fina gospoda', ipak se čini da je više nerealnih očekivanja vezano za žene.

Očekuju da izgledaju savršeno čim oči otvore

Neke žene su lijepe čim se probude, neke su manje lijepe ili su samo navikle sebe i ostale na izdanje sa savršenom šminkom i svakim detaljem na svom mjestu. Iako sa šminkom i savršenom frizurom izgledate božanstvano, vaš muškarac treba da vas voli u vašem prirodnom izdanju. Ili baš zbog njega.

Žele zgodnu devojku sa oblinama koja je ujedno vitka poput manekenki

Bilo bi lijepo kad bi se muškarci odlučili. Žene ne mogu biti i jedno i drugo u isto vreme. Mali broj devojaka koje nijesu supermodeli, ima savršene obline i oko 50 kg. Na kraju krajeva, ni one od vas ne očekuju da budete atletski građeni i da imate mišićnu masu kao bodibilder, zar ne.

Očekuju da budu čitav njen svijet

Posvećenost u vezi je jedno, gušenje drugo. Očekivati od partnerke da 'prebriše' sve ljude koje je znala prije veze u kojoj je trenutno, ne samo da nije lijepo, već nije zdravo i može čak predstavljati oblik nasilja. Kome smetaju njeni prijatelji i prijateljice iz ranijeg života, mora porazgovarati sam sa sobom, a po potrebi i sa stručnom osobom.

Žele da im čitate misli

Iako se ženska intuicija smatra jakim oružjem, žena zaista ne može da pročita misli svog dragog, ma koliko on vjerovao u to. Iako kad nekog dovoljno poznajemo možemo u velikoj mjeri da pretpostavimo šta želi, pravi način da u to oba partnera budu sigurna je da se to kaže. Natavno, i žene moraju znati da isto pravilo važi za njih- od kuhinje do spavaće sobe - recite šta želite, a šta ne, to je jedini način zdrave komunikacije.