DPS: Klerikalni fanatizam na Evropskom prvenstvu u boksu za mlade u Budvi

"Očigledno je ovo kopča koja spaja zavađene koalicione partnere, zamrzava sve nesuglasice i briše sve razlike među njima", ocijenili su u budvanskom DPS-u

9482 pregleda53 komentar(a)
Foto: DPS

Budvanski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) objavio je snimak sa otvaranja Evropskog prvenstva u boksu za mlade u toj opštini, kazavši da "klerikalni fanatizam" domaćina takmičenja očigledno ne zaobilazi ni međunarodne manifestacije.

"Ni jučerašnje otvaranje Evropskog prvenstva u boksu za mlade nije moglo da protekne na nivou koji se od ovakve smorte očekivao, a sve zahvaljujući organizatorima iz Opštine Budva. Čak ni sportski događaj koji okuplja mlade ljude, nije mogao da prođe bez političke konotacije sa primjesom klerikalnog uticaja onih koji su omogućili da u našem gradu i državi zavlada opšte ludilo u kojem ovakve stvari treba da budu normalne".

"Naime, domaćini takmičenja su se potrudili da učesnicima i svim gostima širom kontinenta prikažu svoj klerikalni fanatizam koji nažalost ne zaobilazi ni internacionalne manifestacije. Međutim, očigledno je ovo kopča koja spaja zavađene koalicione partnere, zamrzava sve nesuglasice i briše sve razlike među njima. Upravo crkveni 'pomiriteljski' ton je momenat u kojem se međusobni napadi, optužbe i napisane krivične prijave zaboravljaju, a dogovor oko formiranja vlasti u Budvi dobija novu šansu", saopšteno je iz budvanskog DPS-a.

Kazali su da Budva i svi njeni građani, "taoci vladavine" Demokratskog fronta i Demokrata, trpe najveću štetu "takvih pogubnih posljedica".

"Nakon svih podjela, turističke sezone u kojoj smo imali rekordno mali broj gostiju sa evropskih emitivnih tržišta, nakon blokade u kojoj se grad nalazi, raspisivanje novih izbora su jedino rješenje za Budvu i sve njene građane", zaključuju u DPS-u.