Udruženim snagama osnažuju mlade

Već pet godina kroz projekat Coca-Cola podrška mladima osnažujemo mlade novim znanjima i vještinama. Do sada smo osnažili više od hiljadu mladih, a vjerujemo da ćemo i kroz saradnju sa EYCA timom nastaviti da unapređujemo položaj mladih i doprinosimo rješavanju najvećih izazova sa kojim se suočavaju

43797 pregleda0 komentar(a)
Foto: Coca cola HBC

U okviru aktivnosti usmjerenih na podršku mladima kroz neformalno obrazovanje, kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora podržala je program Evropske omladinske kartice (EYCA), kroz Ugovor o saradnji sa NVO „Centar za omladinsku edukaciju“.

“Sklapanjem ovog partnerstva, podržali smo najbrojniji i najpopularniji program za mlade u Crnoj Gori. Ulaganje u mlade i njihov razvoj kroz neformalnu edukaciju jedan je od prioriteta naše korporativne odgovornosti, jer tako ulažemo u budućnost. Već pet godina kroz projekat Coca-Cola podrška mladima osnažujemo mlade novim znanjima i vještinama. Do sada smo osnažili više od hiljadu mladih, a vjerujemo da ćemo i kroz saradnju sa EYCA timom nastaviti da unapređujemo položaj mladih i doprinosimo rješavanju najvećih izazova sa kojim se suočavaju”, saopšteno je iz kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora.

EYCA je društveno odgovorni program koji mladim ljudima između 13 i 29 godina omogućava ulazak u svijet informacija, mobilnosti, neformalne edukacije, umrežavanja na nacionalnom i evropskom nivou, kao i korišćenja velikog broja povlastica u Crnoj Gori (kroz partnerstvo sa više od 270 kompanija) i Evropi (više od 70.000 kompanija).

Projekat u Crnoj Gori realizuje NVO „Centar za omladinsku edukaciju“, uz podršku i pokroviteljstvo Uprave za sport i mlade i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“Ponosni smo na ovo značajno partnerstvo, čiji je ključni cilj promocija neformalnog obrazovanja kod mladih ljudi. Do sada je priliku da koristi karticu imalo više od 18.000 korisnica i korisnika, što nam daje optimizam da ćemo zajedno sa timom iz kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora dodatno osnažiti mlade i pružiti im znanje i vještine koje su im potrebne”, poručili su iz NVO „Centar za omladinsku edukaciju“.

Ova saradnja dio je velikog projekta Coca-Cola podrška mladima, koji kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora realizuje već pet godina, s ciljem osnaživanja mladih i njihove veće spremnosti za tržište rada. Program se ove godine realizuje online, kroz besplatna video predavanja čak osam izabranih crnogorskih predavača i prezentacije na teme od značaja za mlade.

Svi mladi koji žele da poboljšaju svoje vještine komunikacije, saznaju kako da se spreme za razgovor za posao, kako da u zadatim rokovima završe sve obaveze i upravljaju svojim vremenom, kako da postanu dobri pregovarači, upravljaju projekima, napišu biznis plan ili saznaju osnove finansijske pismenosti - sve ovo mogu naučiti na sajtu www.coca-colapodrskamladima.me, gdje su sva predavanja dostupna i besplatna. Do sada je oko 1.000 mladih kroz program Coca-Cola podrška mladima osnaženo znanjem i vještinama koje su potrebne kako bi se istakli na tržištu rada ili pokrenuli sopstveni biznis.