Vlada: Ne predlažemo predstavnike NVO u pregovaračkim strukturama

"Predstavnici NVO sektora se uključuju u radne grupe za pregovore po posebnoj proceduri i javnom pozivu. U tom smislu, ukoliko predstavnik određene nevladine organizacije zadovolji uslove javnog poziva, on ne može biti odbijen zbog svojih političkih ili bilo kojih drugih preferencija", naveli su iz Vlade

9378 pregleda3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Vlada se oglasila večeras povodom, kako su kazali, objava u određenim medijima i komentara na društvenim mrežama o pojedincima koji su imenovani za članove radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, pojasnivši da Vlada ne može predlagati bilo koga iz nevladinog sektora na bilo koju poziciju u pregovaračkim strukturama.

Pojedinci čijim imenima se, kako je saopšteno iz Vlade, licitira u medijima i na društvenim mrežama, nisu pregovarači, niti rukovode radnim grupama za pregovore, već su samo članovi radnih grupa - kao predstavnici NVO sektora.

"Predstavnici NVO sektora se uključuju u radne grupe za pregovore po posebnoj proceduri i javnom pozivu. U tom smislu, ukoliko predstavnik određene nevladine organizacije zadovolji uslove javnog poziva, on ne može biti odbijen zbog svojih političkih ili bilo kojih drugih preferencija", naveli su iz Vlade.

Napominju i da u pregovaračkoj strukturi ima više od 800 osoba, te ocjenjuju da je isticanje pojedinačnih imena, koja su prethodno već bila dio pregovaračke strukture, pokušaj politizacije procedure izbora predstavnika NVO sektora u radnim grupama za pregovore, ali i etiketiranja Vlade za nešto što nije u njenoj ingerenciji.