Mišoviću četiri mjeseca uslovno za prijetnje Bursaću i Šukoviću

Vijestima je rečeno da se kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljeni u za vrijeme od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo

8265 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay

Državljanin Bosne i Hercegovine Srđan Mišović (36) dobio je uslovnu zatvorsku kaznu od četiri mjeseca zbog ugrožavanja sigurnosti novinara i kolumnista Dragana Bursaća i glavnog i odgovornog urednika Antene M novinara Darka Šukovića.

Presuda osnovnog suda u Kotoru, kako je Vijestima potvrdio sudija portparol Špiro Pavićević, nije pravosnažna.

Vijestima je rečeno da se kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljeni u za vrijeme od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Mišović koji je stalno nastanjen u Budvi uhapšen je nakon što je na društvenim mrežama koristeći lažni profil pod imenom Marko Aprcović upitio prijetnje Bursaću i Šukoviću

"I ti si na spisku Šukoviću. Čisto da znaš. Samo ću tebe da kidnapujem i mučim satima. Bombu ću vam tamo bačiti. Marko Aprcović, glavom i bradom", napisao je Mišović tada u poruci na Facebooku koju je Antena M objavila.

“Ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te priviriš li ikad u CG” “Metak u glavu, pozdrav”, stoji u poruci koja je stigla Bursaću.