Solskjer razmišlja o tri naredne utakmice, Konte kako da ga naslijedi

„Moramo da raščistimo misli i uđemo sa pravim stavom u naredni trening, u sljedeći meč. Mančester junajted je imao teških vremena, ali je uvijek uspijevao da se oporavi i odgovori na izazov”, rekao je Ole-Gunar Solskjer

4789 pregleda2 komentar(a)
Foto: Reuters

Mančester junajted je protiv Liverpula doživio jednu od najvećih blamaža u klupskoj istoriji, izgubio 5:0, a mogao je i ubjedljivije da se mašina Jirgena Klopa nije smilovala.

Iako su neki očekivali da će Ole-Gunar Solskjer prihvatiti odgovornost i podnijeti ostavku, jer je tim u velikoj krizi igre, Norvežanin se „pravi Englez”.

Poslije utakmice je poručio da je na pravom putu, a danas je naglasio da samo razmišlja o tri naredne utakmice.

A te tri utakmice biće pakleno teške - Junajted prvo gostuje Totenhemu, potom Atalanti, da bi potom u mančesterskom derbiju 6. novembra dočekao Siti.

„Moramo da raščistimo misli i uđemo sa pravim stavom u naredni trening, u sljedeći meč. Mančester junajted je imao teških vremena, ali je uvijek uspijevao da se oporavi i odgovori na izazov. Prošle sezone smo bili drugi, a ove smo počeli loše. Moramo da prođemo kroz to i počnemo da gradimo igru, rezultate, da ne primamo golove i da vidimo dokle će nas to dovesti na kraju sezone”, rekao je Solskjer.

Engleski mediji, međutim, ne vjeruju da će Norvežanin izdržati do kraja sezone, a takav rasplet najavljuju i brojni bivši igrači.

Kao jedan od glavnih kandidata se pominje Antonio Konte, a „Gardijan” piše da bi 52-godišnji Italijan rado prihvatio poziv sa „Old traforda”, te da su igrači Junajteda izgubili povjerenje u menadžera.

Konte je bez posla od maja, kada je napustio Inter, a odbio je poziv bivšeg saradnika Fabija Paratićija da dođe u Totenhem. Junajtedu bi ipak teško mogao da kaže ne...