Sijarić pokrenuo Aue, novi gol Đurđevića

Mladi crnogorski reprezentativac donio njemačkom drugoligašu prvu pobjedu u sezoni, popularni Đuka nastavio seriju, upisao se i Nebojša Kosović

7945 pregleda0 komentar(a)
Sijarić je junak Erzgebirgea, Foto: FCErzgebirgeAue

Golgeterska serija Uroša Đurđevića je nastavljena - napadač Sporting Hihona je postigao je četvrti gol na posljednjih šest mečeva, peti u sezoni, ali je njegov tim poražen prethodnog vikenda od Valjadolida (2:1) u 12. kolu španske Segunde.

Crnogorski reprezentativac je na terenu proveo 90 minuta, a mrežu rivala pogodio je u 74. čime je samo ublažio drugi uzastopni poraz Sportinga. Ekipa je skliznula na 3. mjesto na tabeli sa 21 bodom, tri manje od drugoplasiranog Eibara, a za partiju protiv Valjadolida sajt Sofascore je Đurđevića ocijenio sa 7,6 što je najbolja ocjena za jednog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Nakon Đurđevića slijede mladi reprezentativac Omar-Šarif Sijarić i fudbaler Rozenborga Dino Islamović sa ocjenom 7,3. Sijarić nastupa za Erzgebirge Aue u njemačkoj Cvajti, a u prethodnom kolu protiv Ingolštada ušao je u igru u 53. minutu i devet minuta kasnije postigao jedini gol na meču. Aue je zabilježio prvu pobjedu u sezoni i upravo Ingolštadu prepustio posljednje mjesto na tabeli.

foto: Sofascore

Ni Islamoviću nije trebalo mnogo vremena da zatrese mrežu. Protiv Sandefjorda je ušao na teren u 57. i sedam minuta kasnije postigao pogodak. Islamović je bio strijelac četvrtog gola na susretu, a Rozenborg je na kraju slavio 4:1 i popeo se na 3. mjesto na tabeli.

U Top pet su još Sead Hakšabanović (Rubin Kazanj) i Andrija Vukčević (Rijeka) - 6,8. Hakšabanović je u remiju (1:1) sa Ufom na terenu proveo 90 minuta bez konkretnog učinka. Ekipa iz Kazanja već šest mečeva ne zna za pobjedu i nalazi se na 9. mjestu ruske Premijer lige sa 16 bodova.

I Vukčević je u trijumfu Rijeke nad zagrebačkom Lokomotivom (2:0) odigrao 90 minuta, ali bez konkretnog učinka.

Rijeka nakon 8. pobjede u sezoni ima 27 bodova i dijeli prvo mjesto sa Osijekom. Tandem s vrha ima tri boda više, ali i dvije utakmice više od aktuelnog šampiona, zagrebačkog Dinama.

Adam Marušić je bio na terenu u debaklu Lacija od Verone (4:1), dok je Nebojša Kosović bio uspješniji od Fatosa Bećiraja i Žarka Tomaševića - postigao je jedini gol u pobjedi Kairata u duelu sa Astanom u kazahstanskom derbiju.

Strijelac je bio i Dušan Lagator - pogodio je za Vislu Plok u porazu (4:1) od Leha u Poznanju.

Stevan Jovetić je s klupe odgledao pobjedu Herte nad Borusijom iz Menhengladbaha, kao i Nikola Vukčević, čiji je Levante izgubio od Sevilje na “Pishuanu” 5:3.