Jasmina se uspješno oporavlja od operacije: Milan je heroj mog života

"On je heroj moje priče. Želim javno, od sveg srca da mu se zahvalim jer mi je 'poklonio život'. Njegov ljudski čin će ostati za pamćenje vjekovima, njegova dobrota i humanost. On je član moje porodice, moj brat“, poručila je Jasmina

16190 pregleda20 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Jasmini Međedović iz Berana je nedavno uspješno transplatiran bubreg, a donor je bio Nikšićanin Milan Bojičić. Jasmina i Milan su do aprila ove godine bili potpuni stranci, a sada su kao sestra i brat.

Dok se oporavlja i sprema za “novi” život Jasmina, koja radi kao oftalmolog u beranskoj bolnici, i koja je od prošlog avgusta išla na dijalizu, želi da se zahvali svima koji su joj pomogli da stigne do cilja.

"Želim najsrdačnije da se zahvalim porodici, komšijama, privrednicima, institucijama, građanima Crne Gore, dijaspori, kolegama, kolektivu Opšte bolnice Berane na čelu sa direktorom dr Miloradom Magdelinićem koji su iskazali svoju darežljivost i dobročinstvo tako što su mi olakšali borbu za novi život. Izražavam iskrenu zahvalnost Fatmi i Faruku Deniz Javorovac, kao i svim zaposlenim u MHT-u , koji su nam bili velika olakšica u komunikaciji sa klinikom", istakla je Jasmina.

Milan je na human čin podstakla sugrađanka i prijateljica Konstantina Nina Vojinović koja je takođe 2018. godine tada nepoznatoj osobi donirala bubreg.

Konstantina je direktorica NVO "Izvor života", koja je u Nikšiću otvorila Narodnu kuhinju, a Milan je član pomenute nevladine organizacije. Jasmina je zahvalna Nini što je cijelo vrijeme bila uz njih i ističe da je heroj njene priče, ali i života, Milan Bojičić.

"Nina je sve vrijeme bila uz nas, pružala nam nesebičnu pomoć i podršku. Veliko hvala divnoj Nini. Najveću zahvalnost ipak dugujem Milanu Bojičiću koji se odlučio na ovaj herojski čin. On je heroj moje priče. Želim javno, od sveg srca da mu se zahvalim jer mi je 'poklonio život'. Njegov ljudski čin će ostati za pamćenje vjekovima, njegova dobrota i humanost. Veliko hvala. On je član moje porodice, moj brat“, poručila je Jasmina.