Bečić: Za 14 mjeseci nisam uzeo nijednu dnevnicu, putujem ekonomskom klasom

"Ja za 14 mjeseci na ovom mjestu nisam uzeo ni jednu dnevnicu, a imao sam i živu diplomatsku aktivnost. Na svako putovanje sam išao ekonomskom klasom", kazao je Bečić

27647 pregleda44 komentar(a)
Foto: Screenshot

Poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić danas je svoje izlaganje u Skupštini počela inicijativom da se poslanicima ukinu dnevnice, jer im to i za duplo povećava ionako velike zarade za Crnu Goru.

"Kao što je poslanik Milan Knežević svoja izlaganja započinjao sa 'Dobar dan slobodna Crna Goro i vama u ZIKS-u', tako ću i ja svoja izlaganja od sada započinjati inicijativom i prema Vama predsjedniče Skupštine, prema Vladi i nama ostalima, da se poslanicima ukinu dnevnice, kao i da se ostalim nosiocima vlasti i u upravama državnim kompanijama smanje ili ukinu razne naknade. Borili smo se za promjene načina vladanja, a ne samo za promjenu ljudi na vlasti", kazala je Jelušić.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je saglasan sa inicijativom, ali da te iznose naknada i dnevnica određuje Vlada svojim odlukama.

"Ja za 14 mjeseci na ovom mjestu nisam uzeo ni jednu dnevnicu, a imao sam i živu diplomatsku aktivnost. Na svako putovanje sam išao ekonomskom klasom", kazao je Bečić.

Ministar finansija Milojko Spajić je naveo da je politika zarada bila pogrešna i da je treba mijenjati.