URA Mojkovac: Udbaška politika DPS je pluskvamperfekat ili davno prošlo vrijeme

Oni su kazali da će "građani svjedočiti i da li će DPS i ovoga puta na svojoj listi staviti kvaziintelektualce sa kupljenim diplomama koji su uhljebljeni na opštinski budžet"

5130 pregleda10 komentar(a)
URA Mojkovac, Foto: Građanski pokret URA

Udbaška politika Demokratske partije socijalista (DPS) je pluskvamperfekat ili davno prošlo vrijeme, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA u Mojkovcu.

Oni su dodali da su "u završnoj fazi predaje izborne liste za lokalne izbore a listu sačinjava 50% novih lica, uglednih, slobodnih građana i intelektualaca"

Oni su kazali da će "građani svjedočiti i da li će DPS i ovoga puta na svojoj listi staviti kvaziintelektualce sa kupljenim diplomama koji su uhljebljeni na opštinski budžet".

"Ovoga puta neka iz DPS-a unaprijed znaju da im neće proći nekažnjeno lažno predstavljanje ljudi koji su nabavili diplome fakulteta, a mnogi od njih gratis dobili uz nju i diplomu srednje škole. Ovoga puta mnoge stvari neće proći jer ćemo u dogovoru sa ostalim političkim subjektima javnim učiniti imena takvih ljudi", poručuju iz mojkovačke URE.

Ističu i da je građanima Mojkovca dosta lažnog predstavljanja.

"Da podsjetimo da je zakonski kažnjivo i da će državno tužilaštvo nakon reformi i izbora novog Tužilačkog savjeta procesuirati i ove slučajeve. Neka znaju u Opštinskoj izbornoj komisiji u Mojkovcu da ćemo ovoga puta sankcionisati flomastere, kvadrate, kružiće... Slovo “D” na glasačkim listićima očito neće biti u opticaju, jer se “D” neće uključivati u lokalne izbore. “D” zna da su promjene nepovratni proces na političkoj sceni Crne Gore", piše u saopštenju mojkovačke URE.

Dodaju da će "pomno pratiti rad Opštinske izborne komisije (OIK) Mojkovac i da se ovaj put neće ponoviti 2017. godina".

"Vladavina prava mora napokon stupiti na scenu. Udbaška politika DPS-a je pluskvamperfekat ili davno prošlo vrijeme. Ono što nas preporučuje građanima Mojkovca za razliku od DPS-a je integritet, prepoznatljivost, znanje, stručnost i rad", zaključuje se u saopštenju mojkovačke URE.