Suđenje optuženima za ubistvo Roganovića odloženo na zahtjev odbrane

Za ubistvo su optuženi Krsto Vujić, Mili Bajramović, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš

3281 pregleda0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Početak suđenja okrivljenima za ubistvo Šćepana Roganovića, danas je odloženo u Višem sudu u Podgorici, na zahtjev odbrane, potvrdila je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović.

Optuženi su Krsto Vujić, Mili Bajramović, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš.

Istražitelji sumnjaju da je Glavaš pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. Glavaš je, prema rezultatima iz istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl „piaggo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

Svjedok saradnik Miloš Đuričković je u tužilačkoj istrazi ispričao, navodi se u optužnici, da je od njega još u novembru 2018. godine traženo da prati Roganovića, odnosno da je to tražio Mili Bajramović.

Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine oko 9.10 časova.