Zvanično: Ćavi je novi trener Barselone

Legenda Barse vraća se na Nou kamp u novoj ulozi

10098 pregleda2 komentar(a)
Foto: Reuters

Zvanično - Ćavi je novi trener Barselone.

Katarski Al Sad je saopštio da je dogovor dva kluba postignut i da se igračka legenda Barse vraća na Nou kamp u novoj ulozi.

Al Sad je u saopštenju naveo da će katalonski klub platiti otkupnu klauzulu, jer je Ćavi (41) imao ugovor do 2023. godine.

Ćavi je u Barseloni igrao od 1998. do 2015. godine, kada je karijeru nastavio, a potom završio u Al Sadu, klubu u kome je počeo njegov trenerski put.

Čim je Ronald Kuman dobio otkaz prije desetak dana, španski mediji su ga promovisali u jedinog kandidata da dođe na klupu "blaugrane".

Pregovori su odmah počeli, Ćavijeva želja je bila velika, a njegov klub je odugovlačio sa dogovorom insistirajući da moraju da se poštuju obaveze iz ugovora.

Navodno, obeštećenje je iznosilo pet miliona eura, a pojavile su se informacije da je Ćavi spreman da sam plati svoju "slobodu", s obzirom na to da je Barsa u velikoj finansijskoj krizi.

"Klub je prihvatio transfer Ćavija u Barselonu nakon što je plaćena klauzula koja je navedena u ugovoru", objavio je Al Sad.

Ćavi je, prije svega, želio da se na prijateljski način rastane sa Al Sadom, što se i dogodilo.

foto: Sofascore

"Ćavi je dio naše istorije, on i njegova porodica uvijek su dobro došli u Dohu. On nas je prije nekoliko dana obavijestio o želji da ode u Barselonu baš sada, zbog kritičnog stanja koje njegov klub prolazi. Razumjeli smo to i odlučili da mu ne stajemo na put", naveo je Turki Al-Ali, direktor Al Sada.

Ćavi je u dresu Barselone upisao 767 nastupa postigavši 85 golova. Osvojio je čak 25 trofeja pri čemu četiri Lige šampiona, te osam titula prvaka Španije.

Barselona je deveta u La Ligi, sa devet bodova manje od vodećeg Real Sosijedada, osam manje od Real Madrida, šest od Atletika...