Iako žive tri kilometra od centra Kolašina: Do Lakićevića se može samo terencem

U Sekretarijatu za planiranje prostora i komunalne poslove tvrde da je popravka puta Lakićevićima planirana za naredne dane

8109 pregleda4 komentar(a)
Dio puta ka Gornjem Pažanju, Foto: Dragana Šćepanović

Porodica Lakićević živi samo tri kilometra od centra Kolašina, a kako tvrde, do njihove kuće može se samo terenskim vozilom.

Loš put stvara im brojne probleme godinama.

Kako kaže Branka Lakićević, posljednje nasipanje te dionice bilo je prije dvije godine. Prema njenim riječima, brojni apeli i zahtjevi Opštini nijesu urodili plodom.

Lakićevići žive dva kilometra visočije od Gornjeg Pažanja. Do jednog dijela tog naselja prošle godine je stigao asfalt.

”Mnogi zahtjevi, telefonski pozivi i molbe nijesu dali rezultate. Put je u očajnom stanju. Čak ni taksisti ne prihvataju da voze ka nama. Godinama traje ovaj problem, niko se ne okreće i zaista je porazno da ovo doživljavamo. U porodici imamo i malu djecu. Nevrijeme dodatno uništava put, niko ne ulaže ništa, ne popravlja... Posljednji put su ovdje radili prije dvije godine, od tada ništa. Nemamo informaciju imaju li nas nadležni u planu. Zvala sam čak i predsjednika Opštine”, ispričala je ona “Vijestima”.

U Sekretarijatu za planiranje prostora i komunalne poslove tvrde da je popravka puta Lakićevićima planirana za naredne dane. Putna infrastruktura prema Gornjem Pažanju, kako su rekli, “je trajni zadatak”.

”U tom dijelu je specifična konfiguracija terena, riječ je o usponu. Podsjećamo da je do jednog dijela Gornjeg Pažanja put modernizovan, odnosno, asfaltiran. Rekonstrukciju puta, od kraja asfalta ka kućama Lakićevića, planiramo narednih dana....Nakon obilaska stručnih ekipa i definiranja strukture radova, mehanizacija Komunalnog će izvesti radove nasipanje i rekonstrukcije”, obećali su iz tog sekretarijata.

Podsjećaju da Opština Kolašin “površinom i razuđenošću ima i razgranatu mrežu kategorisanih i nekategorisanih puteva”. Te saobraćajnice su, tvrde, “uvijek među prioritetima lokalne uprave”.

Iz Opštine podsjećaju da je ove godine za sanaciju lokalnih i nekategorisanih puteva izdvojeno 50.000 eura. Programom uređenja prostora planirani su radovi na 20 seoskih puteva.

U tom dijelu je specifična konfiguracija terena, riječ je o usponu. Podsjećamo da je do jednog dijela Gornjeg Pažanja put modernizovan, odnosno, asfaltiran. Rekonstrukciju puta, od kraja asfalta ka kućama Lakićevića, planiramo narednih dana”, obećali su iz opštinskog sekretarijata.