Konačno pobjeda - Mornar prekinuo crni niz pobjedom nakon produžetka protiv Igokee

Poslije šest poraza, tim Mihaila Pavićevića konačno slavio u regionalnom takmičenju

17417 pregleda6 komentar(a)
Nemanja Gordić na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Mornar/Media Pro

Konačno se i to dogodilo - nakon šest poraza u Admiralbet ABA ligi, Mornar je konačno pobijedio, i to Igokeu nakon produžetka (82:76).

Barani su imali veliku šansu da riješe meč i u regularnom toku, ali su dopustili rivalu da izjednači pet desetinki prije kraja.

U dodatnih pet minuta su bili sjajni u odbrani i zasluženo trijumfovali.

Izabranici Dragana Bajića su otvorili meč sa osam poena (pet Dalibora Ilića, tri Marka Jošila), ali je odgovor bio ekspresan - na krilima Nemanje Gordića, domaći su kreirali seriju 16:2, a u finišu 1. četvrtine imali i devet razlike (26:17).

Ista prednost je bila i u 2. kvartalu (32:23), s tim da je pri tom rezultatu Mornar propustio tri napada da dođe do dvocifrenog plusa. Zato je i stigla kazna, jer je Igokea trojkama prišla na minimalan zaostatak.

Gosti su bolje počeli 2. poluvrijeme, imali i plus pet (53:48), ali je Pavićevićev tim serijom 10:0 preokrenuo na 64:57.

Na pet minuta do kraja, Marko Jeremić je dao svoju petu trojku za 70:63, da bi tada Mornar potpuno stao u napadu. Srećom, ni jedini predstavnik BiH u ABA ligi nije znao to da iskoristi, na 70:68 propustio četiri napada, da bi Jeremić prekinuo crni niz svog tima jako teškim šutem na 44 sekunde do kraja za 72:68.

Bajić je uzeo tajm-aut, Markel Starks smanjio nakon 10 sekundi, a Kori Dejvis izgubio loptu i ostavio gostima 14 sekundi za pobjedu ili produžetak. Antabija Voler je promašio trojku, potom i Aleksa Radanov iz ofanzivnog skoka, ali je Jošilo prstima nekako ugurao loptu kroz obruč.

Mornaru je ostalo pet desetinki da pokuša da izbjegne petominutni dodatak, Nemanja Gordić nakon odličnog „specijala” našao Lazića, ali se reprezentativac BiH zbunio...

Lazić se iskupio u produžetku, jer su njegovi ofanzivni skokovi bili ključni u konačnom „lomljenju” Igokee.